Hatay’da süren ve yerleşim birimlerine yayılarak birçok fabrika, ev, iş yerleri gibi binaların hasar görmesine neden olan yangın terör bağlantılı mı? Hatay’daki yangından yansıyan görüntüler dehşet uyandırdı.  Terör bağlantılı olmasından şüphelenilen Hatay’daki yangının çıkış nedeni sabotaj mı araştırılırken Bakan Pakdemirli’nin Hatay’da çıkan yangına ilişkin son durum değerlendirmeleri dikkatleri çekmişti. Bugün de Hatay Valiliği konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Hatay’daki yangının nedeni nedir? Hatay İskenderun Belen yangını sebebi nedir, yangın neden çıktı? sorusunun yanıtı ve son dakika haberleri merak ediliyor…

Hatay’daki yangının nedeni nedir? Hatay İskenderun Belen yangını sebebi nedir, yangın neden çıktı?

Alınan son dakika haberlerine göre, Hatay’ın Belen ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine de sıçrayarak büyük hasara yol açan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Hatay’daki orman yangınına karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, söndürme çalışmalarına rüzgarın durumuna göre hava araçları da destek veriyor.

İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini göstermeye başladı.

Hatay Valiliği’nden açıklama!

Hatay Valiliği yaptığı açıklamada, hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için İHA’lardan destek alındığını duyurdu.

Yangının henüz söndürülemediği aktarılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

‘Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.’

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yaptığı açıklamada, yangının profesyonelce çıkarıldığına dair şüphelerin olduğunu aktardı.

Belen ilçesinin kırsal Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgeleri arasındaki yerleşim yerine yakın bir bölgede dün saat 10.15 sıralarında trafo patlaması nedeniyle çıktığı düşünülen orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının meskun mahalleri de etkilediğini belirterek, ‘Yangından 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımız etkilendi. Hasar tespit çalışmaları yangın bittikten sonra devam edecek. İnşallah sabahın ilk saatleriyle beraber de çok daha kontrollü bir şeklide yangına müdahaleye devam edeceğiz. Bizde yangını buradan takip etmeye devam ediyoruz.’ açıklamasında bulunmuştu. Sabotaj ihtimalinin bulunduğu yangınla ilgili araştırmalar sürüyor.

Editör: TE Bilisim