Evde yumuşacık poğaça nasıl yapılır? Kuru mayalı pofuduk poğaça tarifi arayanlar için malzeme listesi ve püf noktalarıyla detaylı hazırlanma aşaması yazımızın içeriğinde yer alıyor. Evde özenle seçtiğiniz malzemelerle kendi ellerinizle yumuşacık sünger gibi poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte Mayalı Poğaça tarifi! Evde yumuşacık kuru mayalı poğaça tarifi, nasıl yapılır? Detaylar için yazımızın devamını inceleyiniz…

Kuru mayalı poğaça tarifi!

Evde pofuduk kuru mayalı poğaça tarifini hazırlamak için gerekli malzemeler;

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta sarısı (akı üzerine)

5 çay kaşığı tuz

7 çay kaşığı şeker

1 küçük paket kuru maya

Aldığı kadar un

Dilediğiniz oranda üzertine serpmek için susam

Yumuşacık kuru mayalı poğaça nasıl yapılır?

Mayayı ılık sütle bir bardak içerisinde az miktarda toz şeker ekleyerek 3-5 dakika kabarmaya bırakın. UN hariç tüm malzemeyi derin bir kapta güzelce karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Tam karışmadan mayayı da ekleyip prüzsüz ve özlü yumuşacık bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamurunuz toparlandıktan sonra üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.

Fırın tepsisini tereyağı ile hafif yağlayın ya da pişirme kağıdı kullanın. Ardından hamurdan aldığını zparçaları istediğiniz gibi şekillendirerek içerisine de peynir, patates veya dilediğiniz harçlarla hazırlayıp tepsiye aralarında ikişer parmak boşluklar kalacak şekilde sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpip dinlenmeye bırakın.

20 Dakika dinlendirdiğiniz poğaçaları 200 derec fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardığını tepsinin üzerine nemli bir bez örtüp 20-30 dk dinlendirin.

Pofuduk poğaçalarınız servise hazır!

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim