Soğuk baklava nasıl yapılır? İşte nefis fıstıklı çikolatalı soğuk baklava tarifi! Eğer hamur hazırlayıp yufka açacak zamanınız yoksa hazır baklavalık yufkaları kullanarak hem de sıradan tatların dışında baklavanın çikolata ve fıstıkla muhteşem buluşmasından ortaya çıkan lezzet patlaması için soğuk baklava tarifini tercih edebilirsiniz. Parmaklarınızı yedirtecek bu muhteşem lezzet için soğuk baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışıyla ilgili bilgiler yazımızda yer almakta. Peki, Soğuk baklava nasıl yapılır? İşte nefis fıstıklı çikolatalı soğuk baklava tarifi hakkında bilmeniz gerekenler.

Soğuk baklava nasıl yapılır? İşte nefis fıstıklı çikolatalı soğuk baklava tarifi!

Bir paket hazır, baklavalık yufka 250 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı

Arası için:

1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı

Üzeri için: 

1 çay bardağı bitter çikolata Yarım çay bardağı şeker

Şerbeti için:

5 su bardağı süt 2 su bardağı şeker

Fıstıklı çikolatalı soğuk baklava nasıl yapılır?

İlk olarak çikolatalı soğuk baklavanın şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.

Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin. Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın. Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın. 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin.

Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin. Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.

Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.

En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim