Geçtiğimiz haftalarda Tele 1’de yayınlanan “Zamanın Ruhu” programında sunucu Cüneyt Akman ve konuğu Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in canlı yayında yağmur duası ile dalga geçmesi büyük tepki toplamıştı.

Dini değerlerin ayaklar altına alındığı o anlar için Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil Hoca Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir çağrıda bulundu.

Sifil Hoca sosyal medya hesabından  ”DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA BİR TEKLİF: Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın.” demişti.

AYASOFYA CAMİİ İMAMINDAN DESTEK

Sifil Hoca’nın bu önerisine bir destek de Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam-Hatibi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan geldi.

Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Boynukalın şu açıklamayı kaydetti:

“Şâyet kendilerine (niçin alay ettiklerini) sorsan, “Biz sadece lâfa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk”, derler. De ki: “Allah’la, O’nun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?” Boşuna özür dilemeyin! Çünkü siz, (sözde) iman ettikten sonra küfrünüzü açığa vurdunuz.İçinizden (tövbe eden) bir zümreyi affetsek bile, suçlarında ısrar etmeleri sebebiyle, diğer bir zümreye azap edeceğiz.” (Tevbe suresi, 9/65-66). Bu ayetlerde açıkça ifade edildiği üzere Allah ile, onun ayetleriyle, peygamberiyle alay eden küfre girer; tövbe etmediği sürece… Küfrünü açıkça ortaya koyan tövbesini de açıkça ilan etmelidir. Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş. Ancak bendenizi asıl düşündüren şudur: İslâm diyarı olmasıyla övündüğümüz şu ülkede birilerinin İslam’a kolayca dil uzatabilmesidir. Allah Müslümanları aziz eylesin!”

Ebubekir Sifil Hoca’dan Diyanet’e çağrı: Cenaze namazları kılınmasın!

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim