Mauricio Pochettino ile yollarını ayıran Premier Lig ekibi Tottenham, dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’yu göreve getirdiğini açıkladı. İngiliz ekibinin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, Mourinho ile 2022-23 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.

MOU’DAN İLK AÇIKLAMA

Mourinho transferiyle ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Çok büyük bir geçmişe ve tutkulu destekçilere sahip olan bir kulübe katılmaktan heyecan duyuyorum” ifadelerini kullandı.

JOSE MOURİNHO’NUN KARİYERİ

Teknik direktörlük kariyeri öncesi yine futbolun içinde olan ve tercümanlık yapan Mourinho, ülkesi Portekiz’in köklü takımlarından Porto’da kazandığı başarılarla sivrildi. Daha sonra, İngiltere’de Chelsea ve Manchester United, İtalya’da Inter, İspanya’da da Real Madrid gibi Avrupa’nın üst düzey kulüplerini çalıştıran 54 yaşındaki Mourinho, çok sayıda kupa kaldırdı.

KUPALARLA DOLU KARİYER 

Avrupa’da Porto ve Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi, yine Porto ve Manchester United ile UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan Mourinho, çalıştırdığı takımlarla İngiltere Lig Kupası’nda 4 kez, İngiltere Federasyon Kupası, Portekiz Kupası, İspanya Kupası ve İtalya Kupası’nda da birer kez kupayı havaya kaldırdı.

Editör: TE Bilisim