1946 yılında ABD’nin en çok gelişen eyaletlerinden birisi olan New York’ta dünyaya gelen Donald Trump, 1,90 metre boyunda 73 yaşında bir iş adamı ve aynı zamanda ABD Başkanıdır. Şu ana kadar 3 ayrı evlilik yapan Donald Trump, il evliliğini Ivana Trump ile 1977 senesinde yaptı. 1993 yılında Marla Maples ile dünya evine giren Trump, 2005 yılında son evliliğini Melania Trump ile yapmıştır. Tüm evliliklerinden dünyaya 5 çocuk dünyaya getirmiştir. Çocuklarına olan ilgisi ile ABD medyasında da sık sık gündeme gelen Trump hayatı boyunca ABD Başkanı olmanın hayalini kurduğunu dile getirmiş ve hayatının emeklilik zamanlarında ABD Başkanlığı koltuğuna oturmuştur. Donald Trump kimdir sorusuna özet bir şekilde, sizleri sıkmadan bilgi vermiş olduk.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI: DONALD TRUMP

İş dünyasının vazgeçilmez bir dergisi olan Forbes, Donald Trump’ı dünyanın en zengin 400 insanı arasında göstererek Trump servetinin yaklaşık 4 milyar dolar olduğunu söylemişti. Yıllar önce açıklanan bu istatistiklerin gerçeği yansıtmadığını açıklayan Donald Trump, servetinin 10 milyar dolardan fazla olduğunu bütün kamuoyu ile paylaşmıştı. Donald Trump, hayatının ilk siyasi adımını 2000 yılında Reform Partisi ile atmıştı. Reform Partisi’nden başkan adayı olan Trump, bir süre sonra adaylıktan çekilerek siyasi hayatına ara vermişti. Aradan geçen 16 yıldan sonra 2016 yılında Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olarak sahaya dönen Trump, Cumhuriyetçi Partisi ile yeni ABD Başkanı olmuştu.

Seçim kampanyaları kapsamında ABD halkına verdiği vaatler ile de gündem olan Trump, bütün dünyada çok ciddi bir hayran kitlesine bu zamanlarda sahip oldu. En büyük vaat ise ‘Amerika’yı tekrar yüceltmek’ olmuştu. Seçim sonuçlarının açıklandığı akşam Donald Trump ailesi bütün dünyanın gözü önünde başarılarını kutlamışlardı. Donald Trump kızı ise seçimde babasına çok yardımcı oldu ve Beyaz Saray’da kendine yer edindi. Trump hayatı siyasi kariyerine kadar sadece iş sorunlarından ibaret olsa da artık sadece ABD’yi değil, dünyayı değiştirecek kararlar verebilecek bir koltuğu oturmuştu.

DONALD TRUMP LİSEYİ TERK ETTİ

1960 yılların ortalarına doğru liseyi terk eden Donald Trump, okul hayatının son bulmasıyla birlikte askere gitti.  1968 yılından sonra Pensilvanya’da işletme eğitimi alan Trump, burada eğitimini tamamladıktan sonra babasının emlak şirketinde çalışmaya başladı ve haberimizin başında dediğimiz gibi evlilik hayatının ilk adımlarını bu yıllarda attı. Trump kızı Ivanka Trump, babasına siyasi ve iş hayatında en çok destek veren kadınlardan oldu.

DONALD TRUMP KAÇ YAŞINDA

Donald Trump, 73 yaşında oldukça dinç ve sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. 1999 yılında babasının alkol bağımlılığından dolayı hayatını kaybetmesi Donald Trump’ı derinden etkilemiş ve bu olaydan sonra sigara ve alkole tövbe eden Trump, ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra verdiği tartışmalı kararlar ile gündeme gelse de, ABD halkının büyük bir kısmı tarafından halen takdir ediliyor.

Editör: TE Bilisim