Patlıcanlı Makarna tarifi, çok özel ve yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 9 Eylül 2020 Çarşamba günü için kolay yemek tarifi önerisi; Patlıcanlı Makarna Tarifi! Malzeme listesi ve Patlıcanlı Makarna nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Patlıcanlı Makarna Tarifi 

Patlıcanlı Makarna Tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 paket burgu makarna

2 adet iri küpler halinde doğranmış patlıcan

Zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı domates püresi

1 adet domates – küp doğranmış

5 yaprak fesleğen

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı sirke

1 avuç iri doğranmış ceviz

Patlıcanlı Makarna Tarifi, nasıl yapılır?

Patlıcanlı Makarna hazırlarken öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayın. Patlıcanlarınızı iri küp doğrayın. Tavanızı ocağa alın ve tavanızın tabanı dolacak kadar zeytinyağı ekleyip ısıtın. Isınan tavanızın içerisine patlıcanları ekleyip soteleyin. Hafif yumuşayınca içerisine soğan ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin.

Üzerine domates püresi, doğranmış domates, iri doğranmış ceviz, tuz ve sirke ekleyip karıştırın. Fesleğeni ekleyin ve haşladığınız makarnayı sosun içerisine ekleyip karıştırın.

Servis tabağına alarak dilerseniz içerisine siyah zeytinle servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim