Akşama ne pişirsem diyenlere 27 Mayıs Çarşamba için günün kolay yemek önerileri’nde sebze çorbası tarifi var! Bugün ne pişirsem diyenlere hem vitamin deposu, hem de sağlıklı bir öğün olarak yapılabilecek tercihler arasında yer alan sebze çorbası tarifi, malzeme listesi ve detayları haber metninde bulabilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem diyenlere kolay yemek tarifleri: Sebze çorbası tarifi!

Yapılış detaylarına geçmeden önce sebze çorbası malzeme listesine bir göz atalım! İşte sebze çorbası tarifi için gereken malzemeler!..

4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan soğan 1 adet orta boy patates 1 adet havuç 1 adet kabak 2 dal kadar kereviz sapı 1 avuç ıspanak yaprağı 5 su bardağı tavuk suyu 100 – 200 ml. kadar krema (1 su bardağı 200 ml) Tuz Beyaz biber 3 adet dövülmüş kakule Üzeri için gerekli malzemeler; ½ bağ dereotu

Bugün ne pişirsem düşüncesinden kurtaracak, sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sebze çorbası nasıl yapılır?

Sebze çorbası tarifi

hazırlamaya başlarken öncelikle soğanı yemeklik olarak doğrayın. Havuç, kabak, kereviz sapı ve patatesleri de küçük küpler halinde doğrayın. Çorbanızı pişireceğiniz tencerenizi ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ve soğanı da ekleyip biraz kavurun. Ardından sırasıyla 1 dakika arayla patates, havuç, kabak ve kereviz sapını ekleyip, bir süre daha kavurun. Tuz, beyaz biber ve kakule ile baharatlandırıp, kavurmaya devam edin.

İçerisine bir avuç ıspanağı da ekleyip, bir tur çevirin. Ardından suyunu da ekleyerek kaynaması için bırakın.

Su kaynadıktan sonra çorbayı blenderden geçirip kremayı ekleyerek bir taşım daha kaynatın.

Üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim