Star TV ekranlarında geçtiğimiz günlerde Everest filmi vardı. Filmi izleyenler, hikayenin akıcılığına kendini kaptırarak Everest Dağı’nın nerede olduğunu merak etti. Everest Dağı nerede sorusu filmin ardından en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Ayrıca, izleyiciler filmin çekimleri gerçekten Everest Dağı’nda mı yapıldı merak ediyor. Çünkü, filmin konusu tamamen gerçek bir olaydan alınmıştır. Biz de hazırladığımız bu haberde, “Everest Dağı nerede, hangi ülkede? Everest filmi gerçekten Everest Dağı’nda mı çekildi?”  sorularının yanıtını bulacağız.

Everest Dağı nerede, hangi ülkede?

Everest Dağı, çeşitli efsaneleri içerisinde barındıran dünyanın en yüksek dağı olmasından dolayı özellikle gezip görmeyi seven insanların merak ettikleri coğrafi şekillerden birisidir. Everest Dağı masallardan tutun günümüzde çekilen filmlere kadar birçok yerde karşımıza çıktığından dolayı Everest Dağı nerededir ve Everest dağı hangi ülkededir gibi sorular sorulmaktadır. Bir coğrafya tutkunu olarak Everest Dağının tüm detaylarını ele almaya çalıştık ve siz doğa tutkunları için güzel bir makale hazırladık. Gelin Everest Dağı vikipedi bilgilerine göz atalım.

Everest filmiyle yeniden gündeme gelen Everest Dağı’nın haritada yeri;

Everest Dağı Evren üstündeki en yüksek yükseltiye haiz dağ olarak karşımıza çıkmakla birlikte Nepal ile Çin devletlerinin sınırında bulunmaktadır. 28 derece kuzey enlemi ve 87 derece doğu meridyeni ile geometrik konumu tanımlanan Everest Dağı, haiz olduğu Evrenin en yüksek dağı unvanı aracılığıyla çok ünlü ve dağcıları büyüleyen bir dağdır. Everest dağının zirvesi 8.848 metrede yer alıyor. Zirveye 26 Mayıs 1953 senesinde İngiliz Kraliyet Coğrafya Derneği bu dağın zirvesine ilk ulaşanlardır. Yükseklere çıktıkça oksijen oranı aşırı derecede azaldığından dolayı dağcıların bu dağa tırmanırken oksijen tüpü taktığı bilinmektedir.

Everest filmi gerçekten Everest Dağı’nda mı çekildi?

Cevap: Hayır. Fakat! Everest”in çekimleri, Nepal’de, Everest’in uzantılarında, İtalyan Alplerinde, Roma’daki Cinecittà ve İngiltere’deki Pinewood Stüdyoları’nda çekildi. Evet çekimler dağın tepesinde değil, tepe görüntüleri stüdyoda yeşil perdenin önünde çekilmiştir.

Everest filmi konusu ve oyuncuları: Everest’te yaşanan gerçek bir hikaye!

Editör: TE Bilisim