Böbrek ağrısı için ve diğer idrar yolu, mesane hastalıklarında hangi bölüme gidilir konusu sık sık akıllarda soru işareti oluşturabiliyor. Vatandaşlar genellikle ilk kez karşılaştıkları hastalık türlerinde hangi bölüme veya hekime başvuracakları konusunda tereddüt yaşayabiliyor. Böbrek için hangi bölüm bakıyor konusu da bu nedenle merak ediliyor. Böbrek kistleri, idrar yollarındaki enfeksiyonlar veya taş, kum oluşumu ya da birçok farklı neden böbrek ağrısına yol açabiliyor. Peki, Böbrek için hangi bölüm bakıyor? Böbrek ağrısı için hangi bölüme gidilir? İşte sorunun yanıtı.

Böbrek için hangi bölüm bakıyor? Böbrek ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Böbrek ağrısı ve benzeri rahatsızlıklar için ilk etapta Üroloji ve Nefroloji bölümlerine müracaat edilmelidir. Üroloji; mesane, prostat, böbrek taşı gibi sorunlarla ilgilenen bölümdür. Nefroloji ise böbrek yetmezliği ve diğer böbrek hastalıklarına bakmaktadır.

Bir hekime müracaat edilmek istendiğinde MHRS online ya da ALO 182 telefon hattından randevu alarak belirlenen gün ve saatte tedavi için başvuru yapılabilmektedir. Hastalığımızla ilgili en iyi teşhis ve tedavinin uygulanabilmesi için doğru birimden randevu olmak önemlidir.

Böbrekler karın boşluğunun üst kısmında, iki tarafta hafif arkaya doğru olan bölümde bulunurlar. Böbrek ağrıları bazen bel ağrısı gibi hissedilebilir. İdrar yolu enfeksiyonları, taş ve kum oluşumları böbrek sancılarına neden olabileceği gibi ciddi sorunlardan kaynaklı böbrek ağrıları da yaşanabilmektedir. Doğru teşhisin konularak bir an önce tedavi uygulanması her hastalıkta olduğu gibi böbrek hastalıklarında da son derece önem taşımaktadır.

Editör: TE Bilisim