TRT1 ekranlarında bugün yayınlanacak olan Yeşilçam yapımlarından Çarıklı Milyoner; konusu, oyuncu kadrosu, ne zaman ve nerede çekildiği gibi ayrıntılar bakımından merak konusu oldu. Kartal Tibet’in yönetmenliğinde Kemal Sunal, Necla Nazır, Ali Şen ve daha birçok başarılı oyuncunun yer aldığı film, komedi-dram dalında ilgi ve beğeniyle izlenen yapımlar arasında yer alıyor. Peki, Çarıklı Milyoner ne zaman, nerede çekildi? Çarıklı Milyoner oyuncuları ve konusu… Merak edilen tüm detaylar haber içeriğinde…

Çarıklı Milyoner ne zaman, nerede çekildi?

1986 yılında çekilen 1 saat 26 dakikalık Çarıklı Milyoner filminin çekimleri, İstanbul’un farklı semtlerinde gerçekleşmiştir. Ancak köy sahnelerinin nerede çekildiği bilinmemektedir.

Çarıklı Milyoner filminin konusu

Çarıklı Milyoner filmi, tanımadığı babasından kalan mirası almak için İstanbul’a giden genç bir adamın hikayesini konu etmektedir.

Köyde davulculuk yaparak geçimini sağlarken hayatı, tanımadığı babasından kalan mirası öğrenmesiyle bambaşka bir hal alan Bayram; Hilmi Tok adındaki milyarder iş adamının geçirdiği trafik kazasının ardından ölmesiyle büyük bir servete varis olur.

Mirası almak için İstanbul’a gelen genç adam, bilmediği bir dünyaya adım atar. Tüm gözler Bayram’ın üzerindedir ve çevresindeki herkes ondan bir şeyler koparmaya çalışmaktadır. Bu sırada gazeteci bir kadın da Bayram ile ilgili haber yapabilmek için onu kendisine aşık etmeye çalışır. Aralarında gerçekten bir bağ oluşunca, genç kadın yaptıklarından dolayı pişman olur.

Ancak Şaban’ın aşık olduğu kadının kendi hakkında haberler yapan gazeteci olduğunu öğrenmesi işlerin karışmasına neden olur.

Çarıklı Milyoner filminin oyuncu kadrosu

Yönetmen: Kartal Tibet

Senaryo: İhsan Yüce

Oyuncular;

Bayram Tok – (Kemal Sunal)

Suna – (Necla Nazır)

Hilmi Tok – (Bayram’ın babası Ali Şen)

Osman Efendi – (Reha Yurdakul)

Meloş – (Belkıs Dilligil)

Muhasebe Müdürü – (Selim Naşit)

Avukat Hürrem – (Hüseyin Kutman)

Gazete Patronu – (Memduh Ün)

Uçurumdan atmak isteyen adam: Ferdi Atuner

Editör: TE Bilisim