Üniversite sınavına giren ve sınav heyecanı içerisinde olan öğrenciler için zihin açıklığına vesile olacak, heyecanlarını aşmalarına yardımcı olacak dualara yazımızda yer veriyoruz. Sınava girerken okunacak dua nedir? (YKS) sınava girecekler için okunacak sure ve dualar neler? Detaylar yazımızda.

Sınava girerken okunacak dua nedir? (YKS) sınava girecekler için okunacak sure ve dualar

YKS sınavında ve öncesinde okunacak dualar ve sureler bugün yoğun olarak araştırılıyor. Öncelikle her işin başı Besmele’dir. Her işimizde olduğu gibi, sınava giderken, okula ve sınav salonuna girerken, sınava başlarken ‘Bismillâhirrahmânirrahîm‘ [Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla] demeyi unutulmamalıdır.

Yasin Suresi okunuşu nasıl? Yasin Suresi Arapçası ile Türkçe anlamı

Hayat

Habere Git

7 tane Fetih Suresi ve Yasin-i Şerif de okunarak sınavın; Allâh’ın (c.c.) şu fani dünyada verdiği ömrü helal kazanç ve insanlığa hayırlı hizmetlerle geçirebilmeye vesile olacak bu adımda başarılı olabilmek, fani dünyayı ebedi hayatın saadetine ve Allahu teâlâ’nın rızasına vesile kılmak için dua edilerek okunabilir.

Fetih Suresi oku, Fetih Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, Diyanet meali

Hayat

Habere Git

Yâ Hayyu Yâ Kayyûm, Bi-Rahmetike esteğîsü / Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım! Ancak Senin rahmetinden yardım isterim.

Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricnî muhrace sıdkin ve’c’al-lî min-ledünke sultânen nasîrâ. / Yâ Rabbi! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver! [İsrâ Suresi Ayet: 80.]

Rabbi yessir ve-lâ-tu’assir Rabbi temmim bi’l-hayr / Yâ Rabbi kolaylaştır, zorlaştırma… Rabbim, hayır ile tamamla.

Rabbi’şrah-lî Sadrî, ve yessir lî emrî, va’hlül ukdeten minlisânî, yefkahû kavlî. / [Mûsâ aleyhisselâm] ‘Rabbim!’ dedi, ‘Kalbime genişlik ver.  İşimi bana kolaylaştır. Dilimden düğümü çöz, Ki sözümü iyi anlasınlar. [Sure-i Tâhâ Ayet: 25-26-27-28]

Sınava katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim