Osman Bey’in düşmanı olarak dizide yer alan başarılı oyuncu Erkan Avcı’nın canlandırdığı Aya Nokila’nın tarihteki yeri, hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Tarihi olaylara sıkça yer veren Kuruluş Osman dizisinde Aya Nikola karakteri dikkat çekti. Türk Beyini saf dışı bırakmak için elinden geleni yapmak için uğraşan Kuruluş Osman Aya Nikola kimdir ve nasıl öldü? İşte Aya Nikola hayatı ve tarihteki yeri…

KURULUŞ OSMAN AYA NİKOLA KİMDİR VE NASIL ÖLDÜ? AYA NİKOLA HAYATI VE TARİHTEKİ YERİ

Aya Nikola ile ilgili kaynaklarda farklı iddialar yer almaktadır. Bazı kaynaklarda Aya Nikola’nın İnegöl tekfuru olduğu bilgisi yer alırken; bazı kaynaklarda aziz olarak bilinmektedir. Aya Nikola, kendisine nispet edilen pek çok mucize nedeniyle Hıristiyanlar açısından belli başlı azizlerden biri kabul edilmektedir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur.

KARAKTERİ CANLANDIRAN ERKAN AVCI KİMDİR?

Erkan Avcı 1 Ocak 1982 Diyarbakır’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi’ni bitiren başarılı oyuncu Karadayı dizisinde (Barut) Necdet Güney isimli karakteri canlandırarak ünlenmiştir. Zenne filminde oynadığı “Ahmet” rolüyle 2011 yılı, 48. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Erkan Avcı 2018 yılında fenomen dizi Çukur’un kadrosuna katılmıştı.

Editör: TE Bilisim