Hindistan cevizi yağının yararları aslında saymakla bitmez. Vücuttaki fazla kilonun ve yağların verilmesinde yardımcı olur. Kolesterol düzeyini dengeler. Kalbe ve dolaşım sistemine katkı sağlar. Hindistan cevizi yağı ayrıca deri ve saç problemleri için de ideal bir üründür. Saçta dökülme ve kırılma varsa onları onarır. Deri üzerindeki yaşlanma alametlerine karşı birebirdir. İhtiyarlıkla beraber vücutta oluşan birçok sorunu tedavi eder. Örneğin; romatizma problemlerini ortadan kaldırır, acıyı azaltır.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi yağı, dünyanın her yerinde bulunmaz. Tropik ve sıcak memleketlerde yetişen Hindistan cevizleri toplanarak elde edilir. Soğuk sıkım tekniğinden istifade edilerek meydana gelir. İçeriğinde doymuş yağ oranı fazladır.

Hindistan Cevizi Yağı Nerede Kullanılır?

Hindistan cevizi yağının kullanıldığı yerler aşağıda detaylıca verilmiştir:

Makyaj ve kadın bakım: Özellikle kadınlar tarafından sürekli kullanılan bir üründür. Yapılan makyajı silmede oldukça faydalıdır. Kimyasal ve yapay ürünler yerine doğal Hindistan cevizi yağı kullanmak çok daha sağlıklıdır. Detoks: Hindistan cevizi yağı detoks olarak da kullanılabilir. Romatizma hastalıklarında, uykusuzlukta, diş çürüklerinde, vb. kullanılabilen yöntemlerden biridir. Her gün 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını çiğneyip detoks yapabilirsiniz. Deri sağlığı ve bakımı: Maske ya da peeling şeklinde cilde uygulayabilirsiniz. Özellikle yüz bölgesindeki kırışıklıklar, çizikler ve yaşlanma belirtileri için ideal bir üründür. 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı yüzünüzdeki tüm problemleri sonlandırır. Hatta sivilce ve akne üretimini köreltir. Daha sağlıklı ve güzel bir cilt bakımı için mutlaka kullanılmalıdır. Saç bakımı: Hindistan cevizi yağını her banyoya girdiğinizde kullanırsanız saç dökülmesi, kırılması, vb. problemlerini azaltabilirsiniz. Maksimum 10 veya 15 dakika bekleterek soğuk veya ılık su yardımıyla saçlarınızı yıkayın. Birkaç hafta kullandıktan sonra farkı göreceksiniz. Diş bakımı ve sağlığı: Ağız içindeki bakterileri, tartarları ve mikropları yok eder. Ağız ve diş sağlığı için oldukça ideal bir üründür. Dişleri beyazlatan Hindistan cevizi yağı, doğal bir macun işlevi görür. Tırnak bakımı: Tırnakları yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda batma problemlerinin de önüne geçer. Tırnak ve et sorunlarının çaresinde mutlaka kullanılmalıdır.

Güzel koku: Doğal parfüm ve deodorant işlevi görür. Hindistan cevizi yağını terleyen ve çok kokan yerlerinize sürerek güzel bir koku elde edebilirsiniz. Güneş yanıkları: Tatil dönüşü oluşan güneş yanıkları için kullanılabilir. Az miktarda kullanmak yeterlidir. Kızaran ve yanan bölgelere sürmek oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlar. Bebek pişikleri: Bebeklerin sık sık pişik olması çok vahim bir durumdur. Alerjisi yoksa bebeğinize Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Yaralanma: Bıçak kesiği, yaralanma, vs. durumlarında Hindistan cevizi yağını o bölgeye azıcık sürmek yeterlidir. Yemek yapımı: Mutfağınızdan da asla eksik etmeyeceğiniz bir üründür. Pilav, kek, hamur işi, vb. yemeklerde kullanılabilir.

Hindistan Cevizi Yağının Zararlı Etkileri Var Mıdır?

Hindistan cevizi yağının zararları aşağıda verilmiştir:

Alerji Baş dönmesi Zehirlenme (bayatsa) İshal Kusma Sivilce (aşırı kullanımı)

Hindistan Cevizi Yağını Kullanarak Hangi Yemekler Yapılır?

Hindistan cevizi yağıyla yapılan yemekler hem lezzetli hem sağlıklı. Sıvı yağ olarak zararlı markalar kullanmak yerine Hindistan cevizi yağının doğallığından ve şifasından yararlanabilirsiniz. Salatalarda, pilavlarda, tostlarda ve sandviç yapımında oldukça faydalı bir üründür.

Kahve sevenler, Hindistan cevizi yağından istifade edebilirler. Krema ve sütlerinin içine karıştırarak kahvelerini tüketebilirler. Kahvenin lezzetini arttırır.  Hindistan cevizi yağı ayrıca kahvaltı sofralarında da tüketilebilir. Omlet ve yumurta hazırlayanlar kullanabilirler.

Ara öğünlerde, diyet listelerinde, vb. bu yağdan istifade edilebilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Havucun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Udi Hindi bitkisi nedir? Udi Hindi faydaları ve özellikleri nelerdir?SağlıkHabere Git

Şalgam suyunun faydaları Nelerdir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim