Ev veya işyerine yeni internet bağlantısı kurduracak vatandaşlar, Türksat telefon numarası ve direkt bağlanma hakkında detayları genel olarak arama motorlarında araştırıyorlar. Bazı internet kullanıcıları ise söz konusu firmaya ait internet ile ilgili teknik destek veya şikâyetleri için de müşteri numarasına ihtiyaç duyarlar. Bu içerikte hem Türksat müşteri hizmetleri telefon numarası hem de direkt bağlanma hakkında tüm detaylara hakim olabilirsiniz. İşte Türksat iletişim ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Türksat 

İletişim 

| Telefon Numarası

Türksat iletişim açısından müşteri hizmetlerine bağlanmak için yapmanız gereken 0850 804 01 26 numaralı hattı aramak olmalıdır. Bu numaranın aranmasının ardından 0’ı tuşlayarak müşteri temsilcisine direkt olarak bağlanabilirsiniz. Bağlantı sağlamanız durumunda yeni internet bağlantısı veya şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

Türksat’ı aradığınızda müşteri hizmetleri ile yapacağınız işlemler tamamen ücretsizdir. Tarifenizden kullandığınız dakikalar düşürülmez. Aynı zamanda SMS ile müşteri hizmetlerine bağlanmak da mümkündür. 5126 SMS hattının kullanılması ile özellikle engelli vatandaşların yazılı şekilde müşteri hizmetlerine bağlanması sağlanmaktadır.

Türksat Müşteri Hizmetlerinden Yapılabilecek İşlemler Nelerdir?

Türksat müşteri hizmetlerinden gerçekleştirilecek işlemler hem internet hem telefon alanında olabilmektedir. Müşteri temsilciliği kullanılarak yapılabilecek işlemler şu şekilde sıralanabilir:

Kablo TV İnternet altyapı hizmetleri İnternet bağlantı hizmetleri İnternet hız testi ve hız şikayetleri Telefon tarifeleri hakkında bilgi edinme Telefon faturası detaylı dinleme İnternet faturası detaylı kullanım bilgisi Son internet faturası hakkında bilgi edinme İnternet ya da telefon faturası ödeme Kablo TV bağlantısı Kablo TV hakkında sorun bildirme Türksat ücretli servis numaraları Türksat kullanım bilgisi sorgulama Adıma kayıtlı Türksat hat sorgulama Engelli bireyler için kolay kullanım seçenekleri Türksat paket seçim işlemleri Türksat paket değişimi, paket ekleme ya da çıkarma işlemleri Türksat Kablo Net servisleri hakkında bilgi Türksat Kablo TV ve Kablo Net konusunda çocuk ayarları ve kilitleri

Bu işlemlerin tümü, Türksat müşteri hizmetleri tarafından yapılabilmektedir.

Türksat Müşteri Hizmetlerinin Engelliler İçin Kolay Bağlantıları Nelerdir?

Türksat müşteri hizmetlerinin engelliler tarafından kullanılması için yapılan değişiklikler, SMS ile müşteri hizmetlerine ulaşımın sağlanabilmesidir. Bunun için büyük harflerle talebin yazılarak 5126’ya gönderilmesi gerekmektedir. Bu işlemin aktive edilebilmesi  için hattın engelli bir birey tarafından kullanıma açık olduğunun onaylanması gerekir. Görme engeli bulunan bireyler için ise sesli onay sistemi bulunmaktadır. Bu sistem, Türksat Kablo internet adresinden aktive edilir. Bunun için web adresine giriş yapılmasının ardından Engelsiz İletişim linkine tıklanmalıdır. Ardından kullanılmakta olunan hattın girilmesi gereken bir ekran çıkacaktır. Buraya telefon numarası girilir. Sonrasında sözleşme maddeleri, sistem tarafından sesli şekilde okunur. Uygulamanın mobil cihaza indirilmesi ile sesli kullanım aktive edilir ve tüm işlemler sesli yönergelerle yapılabilir.

Türksat Müşteri Hizmetlerinden Nasıl Tarife Seçimi Yapılır?

Türksat müşteri hizmetlerinden seçilebilecek tarifeler şu şekilde sıralanabilir:

Her yöne 100 dakika, Türksat içi 3000 dakika Her yöne 200 dakika, Türksat içi 3000 dakika Her yöne 300 dakika, Türksat içi 3000 dakika Her yöne 500 dakika, Türksat içi 3000 dakika Her yöne 1000 dakika, Türksat içi 3000 dakika

Bu tarifelerin tamamına müşteri hizmetleri kullanılarak erişim sağlanabilir. Aynı zamanda engelli vatandaşlar, tarifelerin tamamından indirimli olarak yararlanır.

Türksat Müşteri Hizmetlerinden Nasıl Şikayet Oluşturulur?

Türksat müşteri hizmetlerinden şikayet oluşturmak, müşteri hizmetleri numarasının aranmasının ardından 0 tuşlanması ile mümkündür. Bu tuşlamayı yapmanızın ardından hangi konuda şikayetinizin olduğunu beyan etmeniz gerekir. Müşteri temsilcisi ile yapacağınız görüşmede sizden bir iletişim numarası ve adres talep edilir. Bu şekilde sorunun çözümü sağlandığında size dönüş verilebilir.

İnternet hızı veya bağlantısı ile ilgili sorunlarda Türksat müşteri hizmetleri, uzaktan işlem yaparak hızınızı arttırmaya çalışır. Uzaktan işlem yapılamaması durumunda yetkililerin modemi veya altyapıyı kontrol etmesi gerekecektir. Bunun için sizden müsait olduğunuz bir tarih istenerek yetkililerin sizi ziyaret etmesi sağlanır.

Editör: TE Bilisim