1999-2014 yılları arasında İstanbul Şişli belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emri Sarıgül, zaman zaman sosyal medya ve magazin gündeminde yer alan konular dolayısıyla merak edilen isimler arasında. Emir Sarıgül’ün hayatı, yaşı, kimle evli olduğu gibi bilgiler sık sık araştırılmaya başlandı. Babasıyla zaman zaman siyaset içerisinde de yer alan Emir Sarıgül hakkında detaylara haber metninde yer veriyoruz. İşte Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül kimdir? Emir Sarıgül evli mi kaç yaşında? sorularının yanıtları!..

Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül kimdir, kaç yaşında?

Abdurrahman Emir Sarıgül, İş adamı ve siyasetçi Mustafa Sarıgül’ün ilk eşi Hülya Köksaloğlu’ndan olma oğludur.

Anne Hülya hanım, Emir’e hamile iken kendisine kanser teşhisi konmasına rağmen çocuğunu dünyaya getirme kararı almış ancak 3,5-4 yıl kadar sonra vefat etmiştir.

1981 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Emir Sarıgül 1985 yılında, ilköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Emir Sarıgül, Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü tamamlamasının ardından master eğitimi almak üzere İngiltere’ye gitmiştir. Londra’daki American Intercontinental University’de aldığı yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve iş hayatına atılmıştır.

Emir Sarıgül, özellikle inşaat alanında yaptığı işlerle adından sıkça söz ettirmiştir. Halen inşaat sektöründe faaliyet gösteren Maritza Şirketler Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

1999 yılından bu yana, Galatasaray Spor Kulübü’nün üyesidir, 2010 ve 2013 yılları arasında da Galatasaray Spor Kulübü’nün Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulunmuştur.

Babası Mustafa Sarıgül gibi siyasetle ilgili olan Emir Sarıgül bir dönem Şişli Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekilliği görevinde bulunmuştur.

Emir Sarıgül evli mi?

Emir Sarıgül, Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altınbaş’ın kızı Fatoş Sarıgül ile evlidir. Birçok sosyal yardım projesinde birlikte çalışan çiftin iki tane kızları bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim