Adıyaman’ın Kahta ilçesinde görev yapan Milli Takım Antrenörü Bahri Erşahin, İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonrası bir süredir yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Verdiği yaşam mücadelesinden yenik ayrılan ve dostlarının ‘Cesur Yürek’ olarak nitelendirdiği Bahri Erşahin’in vefatı Türk karate camiasını yasa boğdu.

Türkiye Karate Federasyonu Antrenörlerinden, “Bahri Erşahin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenleri ve karate camiasına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.” açıklaması yapıldı.

BAHRİ ERŞAHİN KİMDİR?

1 Şubat 1962 Adıyaman doğumlu Bahri Erşahin, 58 yıllık yaşantısının büyük bir bölümü karateye adadı. Adıyaman’da karatenin hayata geçirilmesi ve gelişimi noktasında büyük mücadele veren Erşahin, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde de görev yaptı.

Türk sporuna Adıyaman’dan önemli sporcular kazandıran Erşahin, Kahta ilçesinde yürüttüğü antrenörlerinin yanı sıra veteran olarak da yarışmalara katılmaktan vazgeçmedi. Katıldığı birçok organizasyonda kürsünün ilk sırasında yer alan, Türkiye şampiyonlukları bulunan Bahri Erşahin, son olarak Balkan Şampiyonası programına ilk kez giren veteran kategorisinde Türkiye’ye altın madalya kazandırmıştı.

Türk karatesinin gelişimi ve ilerlemesi için verdiği emekler unutulmayacak.

Editör: TE Bilisim