İGDAŞ Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası, direkt bağlanma ve iletişim bilgileri hakkında detaylara değindik. Konuyla ilgili vatandaşların en çok merak ettiği detayları biraraya getirerek iletişimde kolaylık sağlanmasını amaçladık. İGDAŞ farklı arama nedenlerine bağlı olarak farklı kurumsal dahili numaralar kullanmaktadır. Peki, İGDAŞ Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası kaç? İGDAŞ Müşterici temsilcisine direkt bağlanma nasıl yapılır? İşte İGDAŞ iletişim detayları…

İGDAŞ Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası ve Direkt Bağlanma

İGDAŞ müşteri temsilcisine direkt bağlanmak için yapılması gereken, ALO 153 telefon numarasını aramak olmalıdır. Bu hat, kurumsal bir numaradır. Müşteri temsilcisi ile iletişim kurabileceğiniz bu hattan, doğalgaz altyapısı sorgulamak gibi işlemleri yapabilirsiniz. bu hat, öneri, istek, şikayet gibi nedenlerle kullanılmaktadır.

İGDAŞ müşteri hizmetlerinden yapılacak sorgulama işlemlerinde, gerekli görülmesi durumunda ad, soy ad, T.C. kimlik numarası ve adres bilgileri alınmaktadır. Ancak kurum, vatandaşlara daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla farklı arama nedenlerine göre farklı kurumsal numaralar kullanmaktadır.

İGDAŞ Müşteri Hizmetlerinden Acil Şikayet Nasıl Oluşturulur?

İGDAŞ çağrı hattından acil şikayet oluşturma için yapılması gereken, ALO 187 hattını aramak olmalıdır. Acil şikayetler, doğalgazın aynı zamanda tehlikeli bir enerji kaynağı olmasından kaynaklanmaktadır. Acil çağrı hattının bu nedenle meşgul edilmemesi gerekmektedir. Bir bölgede doğalgaz kaçağı bulunması gibi tehlikeli durumlarda, standart İGDAŞ numarası ALO 153 yerine bu hat kullanılmalıdır. Bu numarayı aradığınızda karşınıza telesekreter çıkmaz. Onun yerine direkt olarak müşteri temsilcisine bağlanma fırsatı bulursunuz. Bu hat aynı zamanda sorunlara acil çözüm bulunan bir hattır. Bir bölgede doğalgazın aniden kesilmesi, geniş bir alanda doğalgaz kokusunun yayılması ya da gözle görülen bir doğalgaz kaçağının bulunması  gibi durumlarda, bu hat aranmalıdır. Aynı zamanda hattın diğer tarafında sizinle ilgilenen müşteri temsilcisinin söylediğiniz adrese itfaiye ya da ambulans gönderme hakkı da bulunmaktadır. Bu hattın gereksiz meşgul edilmemesi, sadece gerçekten acil durumlarda aranması gerekmektedir.

İGDAŞ E-Dilekçe Müşteri Talep Formu için buraya tıklayın.

İGDAŞ Müşteri Hizmetleri İstanbul Dışından Nasıl Aranır?

İstanbul harici İGDAŞ araması  için kullanılması gereken hat 0212 153 00 00’dır. Bu hattan İstanbul dışındaki kullanıcılara da 7 gün 24 saat hizmet verilmektedir. İstanbul’a taşınacak kişinin doğalgaz işlemleri hakkında bilgi almak istemesi, İstanbul’a taşınmak istenmesi durumunda doğalgaz açtırma işlemlerinin yapılması durumlarında bu hattın aranması gerekir. İstanbul içinden bu hattın aranması durumunda direkt olarak Alo 153 numarasına yönlendirme yapılır.

Bu hattın aranması durumunda karşınıza telesekreter çıkar. Yapmak istediğiniz işleme göre harf tuşlama yoluyla ilgili menüye yönlendirme alırsınız. Ardından eğer telesekreter ile sorunlarınızı çözemiyorsanız 0’ı tuşlayarak çağrı merkezi yetkilisi ile iletişim sağlayabilirsiniz. Çağrı merkezi yetkilisinin size sorduğu sorulara doğru yanıt vererek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. İGDAŞ müşteri hizmetleri ile yapacağınız görüşmelerde vereceğiniz tüm bilgiler gizlilik kuralları esasınca saklı kalır.

İletişim detayları hakkında bilgileri derlediğimiz firmaların, telefon numarası, müşteri hizmetleri ve iletişim bilgilerine >> dirilispostasi.com/haberleri/iletisim bu bağlantıdan ulaşabilisiniz.

İGDAŞ Müşteri Hizmetlerinden Fatura Sorgulama Yapılır Mı?

İGDAŞ çağrı numarasından çıkmamış faturaların sorgulaması için yapılması gereken, müşteri temsilcisine bağlanmaktır. Alo 153’ü kullanarak yaptığınız aramalarda, aramanın hemen ardından menü içinden önce 1’i sonra 5’i tuşlayarak müşteri temsilcisine bağlanınız. Sonrasında müşteri temsilcisine yeni fatura dönemine girdiğinizi, ancak elinize faturanın geçmediğini beyan etmeniz gerekmektedir. Vereceğiniz bilgiler ışığında adresinize kesilmiş son fatura bilginizi öğrenebilirsiniz.

Bunun yanında kesilmiş ve elinize ulaşmış, ancak beklediğinizden farklı gelmiş faturalarınıza ilişkin de bilgi sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için faturanızın arama sırasında yanınızda olması gerekmektedir. Yanınızda bulunan faturaya ait bilgileri müşteri temsilcisine vererek faturanızın ne kadarının vergi, ne kadarının harcama dahilinde olduğunu öğrenebilirsiniz.

İGDAŞ Müşteri Hizmetlerinden Sayaç Kontrol Talebinde Bulunmak

İGDAŞ çağrı merkezi kullanılarak sayaç kontrolü yaptırmak için yaptırmak için Alo 153 numarasının aranması gerekmektedir. uzaktan sayaç kontrolü yapılması söz konusu değildir. Bunu talep ettiğinizde İGDAŞ müşteri hizmetleri, talebinizi yetkili mercie iletir. Birkaç gün içinde adresinize sayaç okuma yetkilileri gönderilir. Aynı talebi, iletişim formu doldurarak da oluşturabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim