Rengi, aroması ve kokusuyla özellikle tatlılarda ve pirinç pilavında tercih edilen safran, dozunda kullanıldığında hazırladığınız pilav veya tatlıyı bambaşka bir lezzete dönüştürüyor. 25 Ekim tarihli MasterChef programında da yarışmacılar safranla hazırlayacakları farklı lezzetleri jürinin beğenisine sunmak için yarıştı. Programda konu olan safranlı pilav tarifi izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte bu muhteşem lezzeti denemek isteyenler iiçin Safranlı pilav tarifi! MasterChef safranlı pilav nasıl yapılır? Malzeme listesi, detayları haber içeriğinde.

Safranlı pilav tarifi için gerekli malzemeler

2 bardak basmati pirinç

1 litre su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

1 adet dilimlenmiş patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam aspir ya da safran

Yarım su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Safranlı pilav nasıl yapılır?

Pirinci yıkayın ardından pilav tenceresine alın üzerine tuz, sıvı yağ ve su ilave edip kaynayana kadar pişirin. Pilav kaynayınca suyunu süzün ve kenara alın. Pilav tenceresine sıvı yağ koyup dilim patateslerin bir tarafını kızartın ve diğer tarafını çevirin üzerine süzdüğünüz pilavı ekleyin mutfak havlusu ile üzerini kaplayıp kapağını kapatın, 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

Safranı sıcak suda bekletin rengini suya verince süzerek pilavın üzerine dökün ve tekrar 10 dakika pişmeye bırakın. Son olarak pilavın üzerine parça parça tereyağı ilave edin ve 5-10 dakika kadar demlendirin.

Servis etmeden önce tencerenin üzerine servis tabağını yerleştirip ters çevirin ve patatesler üstte kalacak şekilde servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim