Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden Sulu köfte tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Sulu köfte tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 29 Ekim 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Sulu köfte tarifi! Malzeme listesi ve Sulu köfte nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Sulu köfte Tarifi 

Sulu köfte tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Sulu köfte tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Sulu köfte tarifi için gerekli olan malzemeler;

250 gram az yağlı dana kıyma

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 adet yumurta

1 bağ maydanoz

3 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı pirinç

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Pişirmek için gerekli malzemeler:

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber

Köfteleri hazırlayınca bulamak için:

4 yemek kaşığı kadar un

Sulu köfte nasıl yapılır?

Sulu köfteyi hazırlamak için soğanı bir kaba rendeleyin ve diğer köfte malzemelerini de ilave ederek iyice yoğurun. Köftenin ele yapışan bir kıvamı olacaktır.

Geniş bir tepsiye köfteleri hazırlayacağınız köfteleri bulamak için un serpin. Köfte harcından minik toplar kopartarak yuvarlayıp unlu tepsinin içerisine atın. Kıymanın elinize yapışmaması için her seferinde elinizi ıslatın. Köftelerin tamamını bitirdikten sonra tepsiyi ileri geri sallayın ve köftelerin iyice una bulanmasını sağlayın.

Yemeğini yapmak için diğer soğanı doğrayın. Bir soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye yağı alın. Soğanları pempeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ekleyip kavurun. İçerisine 3 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynamaya başladıktan sonra içine hazırlamış olduğunuz köfteleri atın. Köftelerin üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Baharatları da ekledikten sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.

Köfteler yumuşayıp piştikten sonra bir süre dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim