KPSS 3331 nitelik kodu nedir? 3331 nitelik kodu ne anlama geliyor? sorusu memur adayları tarafından sıkça araştırılıyor. Devletin kurumlarında çalışabilmek için bazı kurumlar adaylardan nitelik kodu istiyor. Adaylar ise istedikleri bölüme girebilmek için nitelik kodlarının ne anlam geldiğini merak ediyor. Bu kodlardan bir tanesi de 3331 nitelik kodu. Peki, KPSS 3331 nitelik kodu nedir? 3331 nitelik kodu ne anlama geliyor?

KPSS 3331 NİTELİK KODU NEDİR?

Öncelikle nitelik kodunun tanımını verecek olursak: nitelik kodu, adayların tercih yapacak oldukları bölüme veya alana göre belirlenmekte olan ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kodlara denilmektedir. Kılavuzda çok sayıda nitelik kodu yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi de 3331 nitelik kodudur.

3331 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

3331 nitelik kodu ise adayların mezun olmaları gereken bölümü ifade eden bir nitelik kodudur. 3331 nitelik kodu “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya İtfaiyecilik ve Sivil Savunma önlisans programından mezun olmak.” anlamını taşımaktadır.  Yani bu nitelik kodunun yer aldığı bölümlere vermiş olduğumuz ön lisans programından mezun olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Editör: TE Bilisim