Türkiye, Van Bahçesaray karayolunda yaşanan çığ faciasının üzüntüsünü yaşıyor. Dün minibüs ve iş makinesinin çığ altında kalmasının ardından iş makinesi operatörü kendi imkanlarıyla kurtularak ekiplere ihbarda bulunmuş, çığ altında kalan vatandaşları kurtarmak üzere olay yerine onlarca görevli intikal etmişti. Bugün olay mahallinde görevli kurtarma ekiplerinin de üzerine çığ düşmesiyle yaşanan ikinci faciada da son gelen bilgilere göre 23 vatandaşımız şehit oldu. Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar’ın da çığ altından yaralı kurtulduğu gelen son dakika bilgileri arasında!.. Osman Uçar kimdir? Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar’ın sağlık durumu nasıl? Konu hakkında bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Osman Uçar kimdir? Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar’ın sağlık durumu nasıl?

Van’ın Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde yaşanan ikinci çığ faciasında, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Osman Uçar’ın yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi. AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar’ın hastanede tedavisi devam ediyor.

Osman Uçar Kimdir?

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar, 1971 yılında Van’ın Edremit ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Edremit ilçesinde tamamladı ve 1989 yılında  Van Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olan Uçar, aynı yıl Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Erciş Şeker fabrikasında teknik kadroda çalışmaya başladı. 1998 yılında Erciş Şeker fabrikasında ayrılarak  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde göreve başlayan Osman Uçar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin çeşitli birimlerde idari, teknik ve  yöneticilik (Yüksekokul Sekreterliği) kadrolarında görev yaptı, çesitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında Van Meslek Yüksekokulu Mob. İç Tasarım bölümü, ardından 2011 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi-İktisat bölümünden mezun oldu. 10/08/2015 tarihi itibariyle de Van AFAD İl Müdürü olarak atanmış olan Osman Uçar, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim