Dün sosyal medyada birtakım hesaplarda ve bazı haber yayın organlarında yer alan ‘Sultanahmet’teki Ayasultan Hotel’inde alkol servis ediliyor’ iddialarına Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’ndan yanıt geldi. Hatipoğlu’nun alkol hakkında uyarıları içeren açıklamasının ardından sosyal medyada servis edilen ‘Nihat Hatipoğlu’nun otelinde içki servis ediliyor’ iddiaları üzerine Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan konuyu Hatipoğlu’na sordu. Konuya dair aldığı yanıta köşesinde yer veren Ahmet Hakan, Nihat Hatipoğlu’nun ‘önüne katrilyonlar konsa böyle bir şeye tenezzül etmeyeceği’ni ifade ettiğini aktardı. Öte yandan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, resmi twitter hesabından da konuya dair açıklamada bulundu. Hatipoğlu paylaşımında ‘Aklınızca bira ile ilgili yazımdan intikam aldınız. Siz,(orada bira içen çocuklar da bizim evladlarımız, onları dışlamayalım) dediğim gençlerin ayaklarına toz olamazsınız. O gençlerin hiç biri bu yalan haberi üretenler gibi onursuz değil.’ ifadelerine yer verdi. İşte Sultanahmet’teki otelinde alkol servis ediliyor iddialarına Nihat Hatipoğlu’ndan gelen açıklama! ‘Önüme katrilyonlar konsa!..’

Sultanahmet’teki otelinde alkol servis ediliyor iddialarına Nihat Hatipoğlu’ndan açıklama geldi!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın ‘Sultanahmet’teki otelinde alkol servis ediliyor iddiaları’ üzerine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile olan diyaloğunun ve Hatipoğlu’nun açıklamalarının ayrıntıları şöyle;

NİHAT HATİPOĞLU’NUN OTELİNDE İÇKİ Mİ SATILIYOR?

Dün bir haber dolaştırılıyordu sosyal medyada…

Öyle sıradan trol hesaplarda falan değil, anlı şanlı gazetelerin hesaplarında bile vardı haber.

Haber şuydu:

*

“Bira içenleri yadırgayan Nihat Hatipoğlu’nun Sultanahmet’teki otelinde her türlü içki servisi yapılıyor”.

*

Görsellerle, otelin mönüleriyle, otelin fotoğraflarıyla falan öyle inandırıcı sunuyorlardı ki haberi…

Doğrusu etkilendim. “Acaba mı” dedim.

Ve hemen Nihat Hatipoğlu’na bir mesaj attım.

Mesajım şöyleydi:

*

“Sizin Sultanahmet’teki otelinizde içki servisi yapıldığına dair haberler dolaşıyor sosyal medyada. Bu doğru mudur?”

*

Hatipoğlu, hemen cevap yazdı bana.

Mesajını yayınlıyorum:

*

“Asla! Böyle bir şey söz konusu değil. Önüme katrilyonlar konsa böyle bir şeye tenezzül etmem. Hiçbir dönemde içki, bira vs. o binaya girmemiştir, dışarıdan getirilip içilmesine müsaade edilmemiştir. Sosyal medyada servis edilen bar fotoğrafları, baştan sona sahtedir. Bu bir yalandır. Benim bira ile ilgili sözlerime karşılık mahiyetinde servis edilen sahte ve insafsızca bir yalan haberdir. Göz göre göre böyle bir yalan nasıl ortaya atılır hakikaten anlayamıyorum. Sözümü, bakışımı, fetvamı, görüşümü eleştir istediğin kadar. Anlarım. Ama böyle ahlaksızca bir iftiraya neden başvuruyorlar?..”

Nihat Hatipoğlu ‘Sultanahmet’teki otelinde içki satılıyor’ iddialarına Twitter’dan yanıt verdi

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Sultanahmet’teki Ayasultan Hotel’inde içki satılıyor iddiaları üzerine resmi Twitter hesabı üzerinden de bir açıklama yaptı.

Açıldığı günden bu yana söz konusu mekanda alkol servisi yapılmadığı ve dışarıdan da getirilmesine müsaade edilmediği bilgisine yer veren Hatipoğlu açıklamasında, ‘Sultanahmet’te ailemize ait butik bir otel var.Bu otel açıldığı günden bu yana, buraya içki, bira gibi alkollü içecekler girmedi. Satılmadı. Servis edilmedi. Dışardan getirilmesine müsade edilmedi. Alkolsüz konseptiyle bilinen bir işletmedir. Evlenme cüzdansın müşteri alınmadı. Buna rağmen dün bütün gün burada içki verildiği gibi alçakça, onursuzca, rezilce bir sahte haber yapıldı. Başka otellerden alınan görüntüler buraya ait gibi sunuldu.Bilinen bazı haber siteleri de utanmadan bu yalana ortak oldular. Yazıklar olsun. Hiç mi utanmadınız?.. Aklınızca bira ile ilgili yazımdan intikam aldınız. Siz,(orada bira içen çocuklar da bizim evladlarımız, onları dışlamayalım) dediğim gençlerin ayaklarına toz olamazsınız.O gençlerin hiç biri bu yalan haberi üretenler gibi onursuz değil.Varsa vicdanınıza havale ediyorum.varsa’ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim