Füme Levrek tarifi, çok özel ve yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 2 Eylül 2020 Çarşamba günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek tarifi önerisi; Füme Levrek Tarifi! Malzeme listesi ve Füme Levrek nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Füme Levrek Tarifi 

Füme Levrek Tarifi için gerekli olan malzemeler;

500 gram kadar, derisi alınmamış levrek fileto

2 diş sarımsak

2 silme çay kaşığı tuz

1,5 silme çay kaşığı karabiber

2 dal kekik

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 tane yenibahar

5-6 tane karanfil

2 avuç kadar kiraz sapı

Füme Levrek Tarifi, nasıl yapılır?

Füme Levrek yapılışı; Levrek filetoya eğer kalınsa bıçakla birkaç küçük kesikler atın. Eğer ufak filetodan yapıyorsanız bu işlemi yapmanıza gerek yok. Balığın üzerine tuz ve karabiberi, kekiğin yapraklarını serpin. Sarımsağı da ince ince dilimleyip üzerine yerleştirin. Zeytinyağını döküp balığın her tarafına güzelce yedirin.

Tütsüleyerek yapmak isterseniz, temiz ve boyasız bir teneke kutunun kapağının 4 köşesine ve ortasına çivi ile birer delik açın. Bu delikler içerinin hava almasını ve tütsülemenin devam etmesini sağlayacaktır. Kutunun içine yenibaharı ve karanfili kabaca dövüp 2 avuç kiraz sapı ile birlikte kutunun altına yayın. Kiraz sapı ve baharatlar tütsülerken hoş bir kokuda vereceklerdir. Ardından kutunun üzerine kenarlarından tutturacak şekilde içi pişirme kağıdı kaplı folyo kağıdı hamak gibi ortası daha aşağıda olacak şekilde yerleştirin. Ya da 1 kat folyo ve 1 kat pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz. Kağıdı da 4 köşesinden delin. Bu şekilde tütsüleyecek olan duman balığa nüfuz edebilecek. Ortasını delmeyin ki balığın suyu kiraz saplarına akıp söndürmesin. Hamak gibi ortası aşağıda kalacak şekilde yerleştirilme nedeni de budur. Kağıdın ortasına sosladığınız balığı yerleştirip kapağını kapatın. Ocağın üzerine koyup altını açın ve 9-10 dakika dumanı tüte tüte pişmeye bırakın. Biraz duman çıkaracağı için bu işlemi açık havada yapmakta veya mutfağı iyice havalandırmakta fayda var.

Tütsülü, yumuşacık ve bol sulu füme levreğinizi salata eşliğinde servis edin…

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim