LGS deneme sınavlarını pdf formatında cevap anahtarı ile birlikte indirebilir ve çözmeye başlayabilirsiniz. LGS deneme sınavları sizleri sınava hazırlıkta destekler eksik konularınızı, yanlış öğrenmelerinizi ortaya çıkarır ve bu sorunları çözmenizi sağlar. Aynı zamanda LGS öncesi pratik yapmanızı da sağlamaktadır.

Lise Giriş Sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ay bazında yayınlanan örnek soruları, LGS çıkmış soruları ve LGS 1. dönem ve 2. dönem hazırlık testlerini, kazanım kavrama testlerini aşağıda verilen bağlantıda HangiSoru.com’da bulabilirsiniz.

LGS deneme sınavları özel yayınlar ve MEB tarafından yapılan deneme sınavları olarak ikiye ayırabiliriz. Her sene yayınlar tarafından online deneme sınavları yapılmakta aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı milli eğitim müdürlükleri de örnek sorular ve deneme sınavları paylaşımları yapmaktadır. Peki bu deneme sınavlarını tek bir yerden nasıl indirebilirim?

LGS deneme sınavlarını yukarıdaki bağlantı üzerinden cevap anahtarı ile birlikte pdf formatında indirebilir ve çözmeye hemen başlayabilirsiniz.

LGS denemelerinden aldığınız puanı öğrenmeniz sizlere LGS öncesi ne durumda olduğunuzu gösterecektir. O yüzden Girdiğiniz her denemeden kaç puan aldığınızı mutlaka sorgulayın. Peki LGS puanımı nasıl hesaplarım? İşte size MEB ile aynı sonuçları veren LGS puan hesaplama robotu…

Yukarıdaki bağlantı üzerinden MEB ile uyumlu, aynı sonucu veren LGS puan hesaplama yapabilir deneme sınavlarından kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz.

Deneme sınavlarınıza girdiniz, puanlarınızı hesaplıyorsunuz, istediğiniz puanları almaya başladınız. Peki aldığınız puanlarla hangi liselere gidebilirsiniz?

Hangisoru.com’da yaptığınız LGS puan hesaplamaları sonucunda sizlere aldığınız puanla hangi liselere gidebileceğiniz gösterilir. Böylelikle puanınızla hangi liselere gidebileceğinizi görebilirsiniz. LGS Tercih robotu ile Türkiye’de sınavla öğrenci alan, sınavsız öğrenci alan, merkezi ve yerel yerleşimle öğrenci alan tüm liseleri inceleyebilir ve bu liselerin güncel lise taban puanlarına ve yüzdelik dilimlerini görebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim