TRT1 ekranlarında bu akşam izleyiciyle buluşacak olan Vizontele adlı sinema filmi hakkında detaylar merakla araştırılıyor. Gösterime girdiği yıllarda milyonlarca izleyici kitlesine ulaşan Vizontele, hâlâ ilgi görmeye devam ediyor. Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ve komedi dalında adından çokça söz ettiren filmin konusu, oyuncuları, kaç yılında çekildiği ve çekildiği yer, hatta kelimenin anlamı dahi merak konusu oldu. Peki, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli ve Cem Yılmaz gibi ünlü isimlerin rol aldığı Vizontele nerede (ne zaman) çekildi? Vizontele ne demek? İşte oyuncuları, konusu ve film hakkında merak edilen detaylar!..

Vizontele ne demek?

Vizontele kelimesinin TDK sözlükte karşılığı bulunmamaktadır. Filmin temasına esprili bir şekilde çağrışım yapması açısından uyarlanmış bir kelime olduğu düşünülmektedir.

Vizontele Nerede (ne zaman) Çekildi?

Vizontele nerede çekildi; Vizontele filminin hikâyesi Yılmaz Erdoğan’ın emleketi olan Hakkâri’de geçer ancak çekimler Hakkâri’de değil; Van’ın Gevaş ilçesinde gerçekletirilmiştir.

Vizeontele film serisinin ilki 2000 yılında çekilmiştir. Gösterim tarihi ise, 2 Şubat 2001 Cuma’dır.

İkincisi olan Vizontele Tuuba ise 2004 yılında çekildi.

Vizontele Konusu Nedir?

Vizontele filminin konusu; En büyük eğlence kaynağı, herkesin yoğun ilgi gösterdiği yazlık sineması olan bir kasaba. Kasabanın deli oğlanı Emin, etrafındaki tüm insanlara her türlü işte yardım eden ve herkesin sevdiği biri.

Televizyonun henüz yeni yeni Anadolu’da tanınmaya başladığı dönemde köy halkı, dönemin en büyük icadıyla karşılaşmaya hazırlanmaktadır.

Televizyona dair çeşitli rivayetler ve beklentiler vardır.

Mekanik işlerle uğraşmayı seven Emin de televizyonun nasıl bir buluş olduğunu oldukça merak etmektedir. Televizyon kasabaya gelirken, birçok şeyi de beraberinde getirecektir.

Anadolu’nun televizyonla tanıştığı ilk yılları konu mizahi bir şekilde konu eden Vizontele bu akşam saat 20.00’de TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

”İnsan memleketini niye sever?.. Başka çaresi yoktur da ondan. Ammâ biz biliriz ki; bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı, orayı sevmektir! Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Ammâ dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir…’

Vizontele Oyuncu Kadrosu

Yönetmen

Oyuncular: Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Altan Erkekli, Cem Yılmaz, Bican Günalan ve daha birçok başarılı isim yer almıştır.

Tür: Komedi/Mizah

Yapım Yılı: 2000

Vizyon Tarihi: 2 Şubat 2001 Cuma

Senaryo: Yılmaz Erdoğan

Editör: TE Bilisim