Farklı yörelerden enfes lezzetlerle hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta programı, bugün de tadına doyum olmayan Kara lahana dolmasıyla kolay yemek tarifleri ve dolma tarifleri arayan takipçilerinin ilgisini çekiyor. Programı izleyenler Karadeniz yöresine özel kara lahana dolmasının yapılışını ve malzeme listesini araştırıyor. İşte, bugün yoğun olarak araştırılan Kara lahana dolması tarifi! Gelinim Mutfakta Kara lahana dolması nasıl yapılır? 7 Ekim 2020 tarihli yayında gelin hanımların hazırladığı Kara lahana dolmasının yapılışına dair bilinmesi gerekenler!…

Kara lahana dolması tarifi, malzemeleri

2 bağ kara lahana 1 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan Yarım su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Kuru nane Limon suyu (üzeri için)

Kara lahana dolmasının yapılışı

Öncelikle kara lahanaları kaynar suda haşlayıp(fazla yumuşatmadan) soğuk sudan geçirin. Damarlı kısımlarını keserek alın. 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün.2 adet kuru soğanı küp küp doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı,2 yemek kaşığı salçayı da katın. Tuzunu ayarlayın.Karabiber ve kuru naneyi de ekleyince sarma içiniz hazır demektir. Uygun şekilde keserek parçalara ayırdığınız lahana yaprağını tezgaha alarak bir kenarına iç koyun. Üçgen muska veya uzun şekilde sarın. Tencerenin dibine yapışmaması için birkaç kara lahana yaprağı döşeyin. Üzerine sarmaları dizin. 2 su bardağı suyu tencereye ilave edin. Önce hızlı, ardından kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra yarım limon suyunu üzerlerine gezdirin. Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim