Tropikal iklimin en güzel yaşandığı Borneo zengin yağmur ormanlarıyla ziyaretçilerine enfes bir yürüyüş yapma fırsatı sunar. Borneo’da akarsuların bol olması, dünyanın en büyük yer altı nehir koridorunun burada olması ve muson ikliminin hakimiyeti ile bu adada dünyanın en geniş canlı çeşitliliği bulunuyor. Peki Borneo adası nerede? İşte Asya’nın gizli bahçesi Borneo adası

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ından konaklama tesislerine yönelik yeni genelge

Seyahat

Habere Git

BORNEO ADASI NEREDE? ASYA’NIN GİZLİ BAHÇESİ BORNEO ADASI

Borneo yüzölçümü açısından dünyanın en büyük üçüncü adasıdır. Güneydoğu Asya’da bulunur ve Endonezya, Malezya ve Brunei tarafından paylaşılmıştır. Borneo adı adaya ilk olarak Hollandalı kâşifler tarafından verilmiş olup Batı’da da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ada, Endonezya’da Kalimantan adı ile bilinirken, Malezya’da Doğu Malezya olarak adlandırılmaktadır.

Dünyanın en büyük yer altı nehir koridoru burada bulunmaktadır. Çok çeşitli hayvan ve bitki türlerini barındıran yağmur ormanlarıyla ünlüdür. “Rafflesia” isimli dünyanın en büyük çiçeği Borneo adasında yaşar. 3 milyon yarasaya ev sahipliği yapan Geyik Mağarası da Borneo’dadır. Dünyanın en küçük fil türü olan Borneo filleri bu bölgeye özgüdür. Adada yaşayan ve bazıları endemik olan hayvan türleri şunlardır: Uzun burunlu maymun, Borneo orangutanı, Borneo cüce fili, boynuzgaga, cüce yalıçapkını, Atlas güvesi, fener böceği, Borneo bulutlu parsı.

Editör: TE Bilisim