Bir cinayet araştırması sırasında hayatları altüst olan üç polisin hikâyesini anlatan filmin çekimleri, nisan ayında başlamış ve 51 gün sonunda haziran ayı içerisinde bitmiştir. 3 Aralık 2010 tarihinde vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Yavuz Turgul, başrollerde ise Şener Şen, Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz isimleri yer almıştır. Türk sinema tarihinde hem kadrosu hem de konusu açısından örnek gösterilecek filmlerden biridir. Av Mevsimi filmi nerede çekildi? Av Mevsimi cinayet konusu ne, oyuncular kim?

AV MEVSİMİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Av Mevisimi filmi çoğunlukla İstanbul’da çekildi. Filmin birçok sahne çekimi İstanbul’un toplamda 17 farklı semtinde yapıldı. Av Mevisimi filminin en etkileyici ve dramatik sahnelerinden biri olan bataklık sahnesi ise Çatalca’nın Karamandere bölgesinin ormanlarında kayıda alındı.

Filmin çekimlerinin yapıldığı diğer 17 semt ise Sütlüce, Kemerburgaz, Levent, Karaköy, Üsküdar, Kandilli, Asmalımescit, Eyüp, Beyazıt, Kuledibi, Cihangir, Şişhane, Bahçeköy, Yedikule, Beykoz, Ataşehir ve Beyoğlu’dur.

Av Mevsimi film afişi

AV MEVSİMİ CİNAYET KONUSU

Tecrübesi, sezgileri ve takipçiliğiyle tüm teşkilatın “Avcı” olarak nitelediği Ferman (Şener Şen) ile yalnızca bakışlarıyla bile lakabının hakkını veren “Deli” İdris (Cem Yılmaz) cinayet masasında görevli, baba-oğul kadar yakın iki polistir. Antropoloji mezunu, sessiz sakin Hasan (Okan Yalabık) ise bu ikiliye sonradan dahil olan acemi bir polistir. Acemi olması sebebiyle “çömez” lakabı takılmıştır.

Öldürülen genç bir kız onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en zengin adamlarından Battal Çolakzade’yle (Çetin Tekindor), kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı insanla karşı karşıya getirecektir.

Hayatını eşine adayan, onun hastalığıyla boğuşan Ferman, boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) tutkuyla bağlı İdris, yeni mezun ve bu dünyaya yabancı Hasan karakterinin başından geçenler anlatılmaktadır. Çözmeye çalıştıkları cinayet, bu üç polisin hayatını değiştirecektir.

AV MEVSİMİ OYUNCULAR

Şener Şen – Ferman (Avcı) Cem Yılmaz – İdris (Deli) Çetin Tekindor – Battal Çolakzade Melisa Sözen – Asiye Okan Yalabık – Hasan (Çömez) Mahir İpek – Murat Öneş Emine Şans Umar – Cevriye Rıza Kocaoğlu – Asit Ömer Nergis Çorakçı – Hatun Mustafa Avkıran – Müslüm Gamze Süner Atay – Müzeyyen Şefika Ümit Tolun – Hilal Murat Serezli – Altan Dardanel Dila Akbaş – Pamuk Bartu Küçükçağlayan – Kamuran

Cahit Gök – Vakkas Bilgehan Sezer – Abbas Cansu Koç – Yasemin Murat Aygen – Şevket Altun Gizem Akman – Ceylan Serkan Keskin – Adli tıp uzmanı Rahmi Dilligil – Basri (Yasemin’in babası) Kevork Türker – Ceylan’ın doktoru Tolga Polat – Anestezist Engin Hepileri – Asiye’nin patronu

Editör: TE Bilisim