Balkanlarda bir ülke olan Karadağ’ın (Montenegro) başkenti Podgorica (Podgoritsa), verimli toprakları ve temiz havasıyla dikkatleri çekiyor. Çekimleri Muğla-İstanbul ve karadağ’da (Montenegro) gerçekleştirilen Sefirin Kızı dizisiyle adını duyuran Podgorica, seyahat severler için de cezbedici özelliklere sahip. Podgorica hakkındaki detaylar son günlerde binlerce vatandaş tarafından araştırılıyor. Peki Sefirin Kızı dizisinin çekildiği Podgorica – Karadağ (Monetenegro) nerede? Podgorica haritada yeri ve detaylar haberimizde.

Podgorica – Karadağ (Monetenegro) nerede? Podgorica haritada yeri

Podgorica (Podgoritsa), bir Balkan ülkesi olan Karadağ‘ın (Montenegro) güney-doğusundaki Moraca ve Ribnitsa nehirlerinin kesiştiği noktada yer alır.

Türkiye sınırına 900 km uzaklıktaki Podgorica, Karadağ’ın (Montenegro) en büyük şehri ve ulusal başkentidir.

Podgorica’ya nasıl gidilir?

İstanbul’dan Podgorica’ya seyahat etmek isteyenler için, THY’nin direkt seferleri mevcuttur. İstanbul’dan Podgorica’ya ulaşım, hava yoluyla 1 saat 45 dakika sürmektedir.

Podgorica’ya kara yolu ile gitmek isteyenler için de otobüs farklı firmalarca otobüs seferleri gerçekleştirilmektedir. Kara yolu ile en yakın güzergah, Bulgaristan ve Arnavutluk üzerinden belirlenmektedir. 900 kilometrelik ve 12 saat süren yolculuğun sonunda Podgorica’ya ulaşılabilirsiniz.

Podgorica’nın haritada yeri;

Editör: TE Bilisim