Elon Musk önerdiği Signal messenger hisse nasıl alınır? Signal uygulaması hangi ülkenin, sahibi kim?  gibi sorular yatırım yapacak olan yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Ülkemizde WhatsApp mesajlaşma uygulamasının güvenlik sözleşmesini kabul etmeyen vatandaşlar bu gelişmenin ardından Elon Musk önerdiği Signal Messenger uygulaması kullanmaya başladı. Bu gelişmenin ardından şirketin hisseleri Perşembe günü yüzde 527, Cuma günü ise yüzde 91 artarak 60 sentten 7.19 dolara yükseldi. Peki, Elon Musk önerdiği Signal messenger hisse nasıl alınır? Signal uygulaması hangi ülkenin, sahibi kim?

ELON MUSK ÖNERDİĞİ SİGNAL MESSENGER HİSSE NASIL ALINIR?

Tesla CEO’su Elon Musk Perşembe günü Twitter takipçilerine şifreli mesajlaşma uygulaması Signal’i kullanmalarını önerdi. Musk’ın önerisinin ardından takipçileri isim benzerliği nedeniyle yanlışlıkla “Signal Advance” isimli başka bir şirkete yatarım yaptı.

Şirketin hisseleri Perşembe günü yüzde 527, Cuma günü ise yüzde 91 artarak 60 sentten 7.19 dolara yükseldi.

Musk’ın bahsettiği Signal ise kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından işletiliyor ve hissesi yok. Bu nedenle Signal’in, Signal Advance ile hiçbir ilgisi olmadığını açıklığa kavuşturmak için Musk Cuma günü tekrardan Tweet attı.

SİGNAL UYGULAMASI HANGİ ÜLKENİN, SAHİBİ KİM?

WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton ile ABD’li güvenlik araştırmacısı ve kriptograf Moxie Marlinspike tarafından kurulan Signal, kâr amacı gütmeyen Signal Vakfı tarafından geliştirilip, destekleniyor.

21 Şubat 2018’de Moxie Marlinspike ve WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, Signal Foundation’ın kurulduğunu açıkladı.

SİGNAL ÖZELLİKLERİ

-Mesajlaşma -Görüntülü ve sesli arama -Grup sohbetleri -Fotoğraf, video, ses gibi medyaları gönderme -Belirli bir süre sonra kaybolan mesajlar

Ayrıca uygulama üzerinden ücretsiz SMS gönderme imkanı da bulunuyor. Signal klasik mesajlaşma dışında, diğer uygulamalarda da yer alan sesli ve görüntülü arama özelliklerine sahip. Gönderilen fotoğraflar üzerinde çizim, kırpma, döndürme dahil olmak üzere çeşitli düzenlemeler yapabileceğiniz düzenleme özelliği var. Fotoğraflar için ayrıca yazı yazma aracı da bulunuyor.

Editör: TE Bilisim