Kadayıflı Parmak Tavuk tarifi, çok özel ve yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 3 Eylül 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Kadayıflı Parmak Tavuk Tarifi! Malzeme listesi ve Kadayıflı Parmak Tavuk nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Kadayıflı Parmak Tavuk Tarifi 

Kadayıflı Parmak Tavuk Tarifi için gerekli olan malzemeler;

2 parça tavuk göğsü

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet limon

2 dal maydanoz

Panelemek için gereken malzemeler;

2 yumurta sarısı

1 çay kaşığı isot

2 çorba kaşığı su

Bir miktar tel kadayıf

Un

Kızartmak için gerekli malzemeler;

Ayçiçek yağı

Domates sosu için gerekli malzemeler;

1 adet domates

1 çay kaşığı karabiber

1 dal biberiye

1 çay kaşığı tuz

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Küçük acı kırmızıbiber

Kadayıflı Parmak Tavuk Tarifi, nasıl yapılır?

Kadayıflı Parmak Tavuk yapılışı; 2 parça tavuk göğsünü 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Tavukları 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabibere bulayın. Geniş tabanlı çelik bir tencereye 2 parmak kalınlığında zeytinyağı veya ayçiçek yağı dökün ve altını açın ki siz tavukları panelerken yağı ısınsın.

1 çorba kaşığı isotu 2 çorba kaşığı suyla karıştırıp, 2 yumurtanın sarısıyla çırpın ve çukur, geniş bir tabağa koyun. Kadayıf ve unu da ayrı ayrı tabaklara aynı şekilde yayın. Kadayıfların iyice kuru olmasına dikkat edin, tavuğa çıtırlığı o verecek ve galeta unu yerine geçecek. Eğer kadayıflarınız taze ise bir gece önceden açıkta bırakarak ya da fırında kurutabilirsiniz. Tavukları sırasıyla un, yumurta sarısı ve en son kadayıflara bulayın. Kadayıfa buladığınız tavukları ısınmış yağa atın ve altın sarısı olana kadar kızartın.

Tavukları almadan hemen önce 2 dal maydanozu da dal dal ayırıp yağa atarsanız ferah bir çıtırlık olarak yemeğinize eşlik edecektir.

Pişen tavukları kağıt havlu olan bir tabağa alarak fazla yağını bırakmasını sağlayın.

Domates sosu için gereken malzemeleri küçük derin bir kapta kavurduktan sonra servis tabağına tavukları ve hazırladığınız sosu alın. Maydanozlarla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim