Diriliş Postası Serdinç Bilgiç/Analiz-Yorum

FETÖ’ye karşı yürütülen mücadeleyi istismar ederek 15 Temmuz girişimini ‘tiyatro’ olarak değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si son günlerde ‘siyasi ayak’ propagandasına sarıldı. TBMM’de ‘Araştırma Komisyonu’ kurulmasını talep eden çıkışı, Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin FETÖ ittifakını gündeme getirdi. CHP’nin FETÖ geçmişini ortaya koyan raporda ise çarpıcı detaylar yer aldı. Elinde 180 ByLock kullanan vekil listesi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bunu bugüne kadar açıklayamazken; savcılığa da teslim etmedi. Daha önce “Grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım. İsim de belge de vereceğim” demişti; ama yine ses çıkmamıştı. Gerçek ötesi iddialar ile kendi bağlantılarını perdeleyip dikkatleri başka yere çekmeye çalışan Kılıçdaroğlu, sözlerinin de arkasında duramadı.

PKK’YA DA ARKA ÇIKTI

Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı ile omuz omuza ilişkiler geliştirerek CHP’yi “kitlesel hareket” olmaktan çıkarıp ‘marjinal parti’ yapan Kemal Kılıçdaroğlu, karanlık ağları hep çok sevdi. 6-8 Ekim’de 53 sivil insanı katledenleri sokağa çağıran HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen Kılıçdaroğlu, bölücü terör örgütü PKK’ya kol kanat gerdiği gibi ihanet örgütü FETÖ’ye de payanda oldu. FETÖ’nün ‘operasyon aparatı’ olan Kılıçdaroğlu, bir taraftan terör suçu kesinleşmiş Demirtaş’tan övgüyle bahsedip öte yandan “Gece yarısı saat 01.00’de yasal düzenleme ile Millî Savunma Bakanlığı’ndan, ordudan ve muhalefetten gizlenerek oldubittiyle insanların tutuklanıp hapse atılması sıradan olay değil” diyerek FETÖ’ye de sahip çıkmıştı. Kılıçdaroğlu’nun kirli ilişkileri boyunu da aştı.

2016 sonrası

Mayıs 2016: Eren Erdem, “Zaman Gazetesi’ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun Enis Bey’e verdiği talimatla gittik” dedi.

Mart 2016: CHP milletvekilleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kayyum atanan Zaman Gazetesi’ne gitti, FETÖ’cü Abdülhamit Bilici ile görüştü.

Haziran 2016: Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasının ardından FETÖ tarafından çıkarılan Yarına Bakış Gazetesi Yöneticileri’ni konuk etti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin FETÖ ile geçmişini ortaya koyan detaylar:

Eylül 2008: Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün verdiği naylon belgeler ile AK Parti’den 4 isme yönelik suçlamalar yaparak, CHP Grup Başkanvekili’yken parlatılmıştı.

Ocak 2009: Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iftiraları sonrası CHP’nin İstanbul adayı yapıldı.

Mayıs 2010: Deniz Baykal’a kurulan kaset kumpası ile Kemal Kılıçdaroğlu ‘proje kişi’ olarak bir anda CHP Genel Başkanlığı’na getirildi.

Ocak 2012: Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Krizi’nden önce FETÖ’cüleri Ankara’da kabul etti. Kılıçdaroğlu, o günlerde Zaman Gazetesi’ne, “Yargıda cemaat kadrolaşması var diyemem” demişti.

Mart 2013: FETÖ elebaşının davet ettiği CHP Heyeti, ABD’den Türkiye’ye döndü.

Mayıs 2013: Gezi Vandalizmi’nin başlamasından kısa süre önce Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da “Hükümeti sallayacağız, düşüreceğiz” dedi.

Aralık 2013: Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti, 17-25 Aralık kumpasından önce ‘FETÖ’ davetlisi olarak gittiği ABD’de, Türk Amerikan Birliği’ni ziyaret etti, FETÖ’ye güzellemeler yaptı, ödül aldı, plaket aldı.

CHP Bursa Milletvekili Ayken Erdemir, ABD’de FETÖ’nün kapalı toplantılarına katıldı. Dönüşte heyetteki CHP’liler, “Yakında öyle şeyler açıklanacak ki, Erdoğan kaçacak” dedi.

Şubat 2014: Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Toplantısı’nda FETÖ’nün montaj kayıtlarını dinletti.

Mart 2014: Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber’de “Emin olun, yurt dışına kaçmaktan başka bir çaresi yok. Kaçsa da onu getireceğiz. Yargılanacak. Kurtuluşu yok” dedi.

Aralık 2014: CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, emniyet güçlerinin Zaman Gazetesi’nde arama yapılması üzerine Ekrem Dumanlı’ya destek ziyaretinde bulunarak, “Onları müdafaa etmek bana da düşen bir borç olduğu için buraya geldim” dedi.

Aralık 2014: CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Parti yönetimimiz; çok açık olarak ifade etmese de 30 Mart Seçimleri’nde cemaat ile bir ittifak yaptık” dedi.

Şubat 2015: CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bank Asya’nın TMSF’ye devrinin ardından Şanlıurfa Şubesi’nden destek amacıyla hesap açtı, para yatırdı, vekil maaşının da Bank Asya’ya yatırılması için dilekçe vereceğini söyledi.

Mayıs 2015: Kemal Kılıçdaroğlu ve Enis Berberoğlu, medya tetikçisi Ekrem Dumanlı başta olmak üzere diğer gazete yöneticileri ile toplantı yaptı. MİT TIR’ları ihaneti görüntüleri Kılıçdaroğlu’na verildi.

Mayıs 2015: Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi’nde, “İktidarımızda MİT, böyle olmaz. Silah taşımayacak. Filmleri var, kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığını seyrettim” dedi.

15 Temmuz kontrollü darbe!

15 Temmuz darbesi sonrası: CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün yaptığı gibi “15 Temmuz kontrollü bir darbedir” söylemini dolaşıma soktu.

Eylül 2016: Kemal Kılıçdaroğlu: “Fetullah Gülen’in kitapları korkudan yakılıyor. Yanlış!”

Aralık 2016: Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Mitingi’nde FETÖ’cü sözde gazetecileri alkışlattı.

Mayıs 2017: Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Toplantısı’nda FETÖ’den tutuklu Cumhuriyet Gazetesi’nin çalışanlarına destek verdi.

Mayıs 2018: CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem “MİT TIR’ları tutanaklarını, CHP Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan temin ederek, bunlar üzerine tweet attım” dedi.

Ekim 2015: Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün televizyonu Samanyolu Haber’in konuğu oldu.

Ekim 2015: Kemal Kılıçdaroğlu, kayyum atanan Bugün TV, Kanaltürk, Bugün ve Millet Gazeteleri’ni ziyaret etti ve “Hukuk devletinde olmaması gereken uygulamalar oluyor. Bir grubu düşman ilan etmek, onların üzerine acımasızca gitmek, hukuku karalamaktır” dedi. FETÖ’cü Tarık Toros, “Ana muhalefet lideri olarak büyük güç verdiniz Kemal Bey” derken; Kılıçdaroğlu, “Elbette üzerimize düşeni yapacağız. Kararları, sorgulayacağız” diye konuştu.

Ekim 2015: CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Eren Erdem, Şafak Pavey ve Barış Yarkadaş FETÖ’nün yayın organlarına kayyum atanmasını protesto etti. Pavey “Sesimizi kısmaya çalışıyorlar”, Tanal “Bu bir işgaldir”, Yarkadaş “Basın özgürlüğü”, Erdem: “Anayasa askıya alınmıştır” dedi. Sezgin Tanrıkulu, “Bu durumlar geçecek. Hesabı muhakkak sorulur” dedi. Can Dündar, “Dayanışma kurabilirsek, yarışı kazanırız” dedi. Enis Berberoğlu, “CHP olarak hareketsiz kalmamız mümkün değildi” dedi.

Diriliş Postası Serdinç Bilgiç/Analiz-Yorum

Editör: TE Bilisim