Başakşehir’de birçok projeyi yarım bırakan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdide gözünü Anne Çocuk Etkinlik Merkezi’ne dikti. İBB Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, adeta baskın düzenledikleri merkeze kapı kilidini kırarak girdi. İBB ekiplerinin, ellerinde herhangi mahkeme kararı olmamasına rağmen, Başakşehir Belediyesi uhdesinde bulunan merkezde yaptığı akıl almaz uygulama büyük tepki gördü.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 12 Mart 2020 tarihi kararıyla Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilen alan, Başakşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün girişimleriyle anne ve çocukların birlikte keyifli vakit geçirmesi için bir merkeze dönüştürülecek. Başakşehir Belediyesi’nin bu doğrultuda bir süredir çalışma yaptığını anlatan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, “İçerideki tadilata bakıldığında merkezin anne ve çocuklarla ilgili bir alana dönüştüğü açıkça görülüyor. Söz konusu alanla ilgili İBB 2 kez yürütmeyi durdurmak için ilgili mercilere başvurdu, her iki başvuru da olumsuz sonuçlandı. Biz, mahkeme kararlarını dikkate alarak, bina içlerinde tadilata başladık. Burayı Başakşehirli anne ve yavrularımızın hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.

“KİLİDİ KIRIP İÇERİ GİRDİLER”

İBB Zabıtaları’nın kapı kilidini kırarak içeri girdiğini aktaran Melik, “İlgili müdürlüğümüz sabah geldiğinde içeride İBB’nin zabıtaları ve daire başkanıyla karşılaştı. Biz de ilgili hukukçularımızla bölgeye geldik. Gelişmeleri emniyete bildirdik. İBB’nin buradaki işgaline son verdik. Burası Başakşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan bir yer. Herhangi bir yargı kararı olmadan hiçbir müdahale yapılamaz. Faaliyetlerimize aynen devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“İBB’NİN KEYFİ UYGULAMALARINA GEÇİT YOK”

Olayın ardından emniyet güçlerinin binanın boşaltılması yönündeki çağrısına Başakşehir Belediyesi personelinin derhal olumlu karşılık verirken, İBB Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin dışarı çıkmak istememesi büyük tepki çekti.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise İBB’nin kilidi kırıp içeri girmesine tepki göstererek keyfi uygulamalara geçit verilmeyeceğini söyledi. Başkan Kartoğlu açıklamasında “Başakşehirli annelerimizin ve çocuklarımızın eğitim alacağı Merkezimiz, İBB Zabıtası tarafından iki gündür işgal edilmeye çalışılıyor. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievinin kapısını kırarak girmeye ve keyfi uygulama yapmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz.” dedi.

İmamoğlu ‘borçlanmak ihanet’ dedi, törenle borçlandı

Siyaset

Habere Git

Göksu ekmek kuyruğunun sebebini açıkladı: Halk Ekmek’te büfelerde ekmek yok!

Politika

Habere Git

Editör: TE Bilisim