HSBC müşteri hizmetlerine direkt bağlanmak için yapılması gereken 444 01 11 numaralı hattı aramak olmalıdır. Arama yapmanızın ardından sırasıyla 1, 4 ve 5 rakamlarını tuşlayarak müşteri temsilcisi ile direkt iletişim kurabilirsiniz.

Yapacağınız bu işlemi yurt dışından bağlanarak gerçekleştirmeniz durumunda 0850 211 01 11 numaralı hattı aramanız gerekecektir. Buradan da aynı rakamları tuşlayarak işleminizi yapabilirsiniz. HSBC müşteri hizmetlerini kullanarak EFT ve havale kontrolü ya da kart bilgilerinizi alabilir, çalıntı ya da kayıp kartınızı bildirebilirsiniz.

HSBC Müşteri Hizmetlerinden Para Transferleri Nasıl Yapılır?

HSBC müşteri hizmetlerinden havale ya da EFT yapmak için yapılması gereken müşteri hizmetlerini aradıktan sonra Transfer İşlemleri menüsüne girmeniz gerekir. Burada yapacağınız transferin özelliğini seçmelisiniz. Başka bankaya transfer ya da kendi bankama transfer işlemlerinden birini seçebilirsiniz.

Havale işlemlerinde havale yapmak istediğiniz hesap numarasını ve havale miktarını girmeniz yeterli olacaktır. Bu bilgileri girmenizin ardından havale edilecek hesabın sahibine ait isim ve soy isim bilgileri size verilir. eğer doğru ise işleme devam etmeniz gerekir. Ardından onay vermenizle işlem tamamlanmış olur. EFtT işlemleri için ise seçenekleriniz şu şekilde sıralanabilir:

Hesaba EFT Kredi kartına EFT İsme EFT EFT sorgulama

EFT sorgulama seçeneği ile adınıza gelen EFT’nin yada gönderdiğiniz EFT’nin karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığı bilgilerine erişebilirsiniz. Havale işlemlerinde ise başka hesaba havale ya da HSBC yatırım hesabına havale seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

HSBC Müşteri Hizmetlerinden Yapılabilecek Kart İşlemleri Nelerdir?

HSBC müşteri temsilcisinden yapılabilecek kart uygulamaları şu şekilde sıralanabilir:

Kartınıza ait hesap numarası ya da IBAN numarası bilgilerini öğrenebilirsiniz. Kredi kartı borç ödeme işlemi yapabilir ya da otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Nakit avans durumunuzu öğrenebilirsiniz. Taksitli Çatpara uygulaması hakkında bilgi alabilir ve hesabınıza Çatpara tanımlama işlemi yapabilirsiniz. Alotaksit ile ödemek istediğiniz kredi taksitleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Kartınızla uyumlu sigorta seçenekleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Ek kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Ekstrelerinizi görüntüleyebilirsiniz. Dönem içi hareketlerinizin son 5 adedini dinleyebilirsiniz. Otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Kayıp veya çalıntı ihbarında bulunabilir, kaybolan kartınızı iptal edebilirsiniz.

Yeni kart talebinde bulunabilir, kartınızı adresinize teslim alabilirsiniz. Limit artırım talebi ile kredi kartınızın limitini yükseltebilirsiniz. Kredi kartınızın ekstre kesim tarihini değiştirebilirsiniz.

HSBC Müşteri Hizmetlerinden Yapılabilecek Ödeme İşlemleri Nelerdir?

HSBC müşteri hizmetlerinden ödeme yapmak için ödeme yapacağınız alanı seçmeniz gerekmektedir. ödeme seçenekleri şu şekilde sıralanabilir:

Otomatik fatura ödeme işlemleri Fatura ödeme talimatı verme Veri ceza ödemeleri Trafik, motorlu taşıt vergisi ve diğer vergilerin ödenmesi Düzenli ve sürekli ödemeler için talimat verme Üniversite harç ödemeleri SGK ödemeleri Başvuru iptalleri ve yapılmış otomatik ödeme başvurularının geri çekilmesi Motorlu taşıtlar vergisi ödemelerinin iptali

Bu işlemlerin yapılması için müşteri temsilcisine bağlanmanıza gerek yoktur. HSBC müşteri hizmetlerinden ilgili rakamlar tuşlanarak bu işlemler daha kolay bir şekilde yapılmaktadır.

HSBC Müşteri Hizmetlerinden Yapılabilecek Şikayet İşlemleri Nelerdir?

HSBC müşteri temsilcisinden şikayet oluşturmak için yapmanız gereken, HSBC müşteri hizmetlerini aradıktan sonra müşteri temsilcisine bağlanmak olmalıdır. Şikayet oluşturmak istediğiniz konuyu, şikayetin meydana geldiği durumu detaylı bir şekilde anlatarak müşteri temsilcisinin size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. HSBC müşteri hizmetlerinden oluşturacağınız şikayetler, en kısa sürede size dönüş sağlanması amacıyla adres ve telefon bilgileriniz alınarak işleme geçirilmektedir.

Editör: TE Bilisim