Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemi tedbirleri alınmaya devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar, 19 Aralık fırınlar çalışıyor mu, saat kaça kadar açık ve Bugün fırınlar açık mı gibi sorulara yanıt arıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre fırınlar hakkında detaylar haberimizde…

FIRINLAR ÇALIŞIYOR MU, SAAT KAÇA KADAR AÇIK? 19 ARALIK BUGÜN FIRINLAR AÇIK MI?

Sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlaması olduğu saatlerde fırınlardan ekmek alabilecekler. Bu kapsamda genelgeye göre, (19-20 Aralık) Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Vatandaşlar araç kullanmama şartıyla yürüme mesafesindeki fırınlardan alışveriş yapabilecekler. Ancak genelde belirtilen şartlara göre 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç. Araç kullanmama şartı ise engelli vatandaşlar için geçerli değil.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

MARKETLER 19-20 ARALIK CUMARTESİ VE PAZAR AÇIK MI?

Sokağa çıkma yasağında bakkallar ve marketler açık olacak ancak belirlenen süre zarfında hizmet verecekler.

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Ayrıca Oku: BİM, A101, ŞOK, Migros saat kaçta açılıyor? 19 – 20 Aralık marketler saat kaçta kapanıyor, kaça kadar açık?

Editör: TE Bilisim