Ekranların sevilen dizisi Mucize Doktor’un oyuncu kadrosuna bu hafta önemli bir isim katıldı. Doktorlar dizisinde Doktor Ela karakterini canlandıran Yasemin Ergene Özilhan Mucize Doktor’un yeni bölümünde yer aldı. Uzun süredir oyunculuğa ara veren televizyonların sevilen oyuncusu Yasemin Özilhan yeniden ekranlara döndü. Tüm vaktini eşine ve çocuklarına ayırdığını söyleyerek ”Oyunculuk bitti” demişti ancak büyük bir sürprize imza attı ve yeniden ekranlara döndü. Seyirciler ünlü oyuncu hakkındaki bilgileri merak ediyor. Peki, Yasemin Ergene Özilhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Mucize Doktor Ela kimdir? İşte konu hakkında detaylı bilgiler…

YASEMİN ERGENE ÖZİLHAN MUCİZE DOKTOR’DA!

Yasemin Ergene Özilhan, daha önce Doktorlar dizisinde canlandırdığı Dr. Ela karakteri ile Mucize Doktor’un yeni bölümünde yer aldı.

YASEMİN ÖZİLHAN KİMDİR?

Dizilerin sevilen oyuncusu Yasemin Ergene Özilhan, Almanya’nın en büyük ikinci şehri olanHamburg’da, 22 Ocak1985 tarihinde dünyaya geldi. Doktorlar, Aşk Oyunu, Koçum Benim gibi popüler komedi ve dram dizilerinde rol almış olan Almanya doğumlu Türk oyuncu.

HANGİ DİZİLERDE ROL ALDI?

İlk olarak 2002 yılında Koçum Benim ve 2004 yılında Ah Be İstanbul adlı dizilerde kamera karşısına geçen Ergene, 2004 yılında vizyona giren Vizontele Tuuba filmi ile de ilk sinema deneyimini yaşadı. Çocuğun Var Derdin Var adlı dizinin çekimlerinden sonra kısa bir süre oyunculuğa ara veren Ergene, bu zaman zarfında Can Gürzap’dan diksiyon eğitimi aldı.

2005 yılında yayınlanmaya başlanan tv dizisi Aşk Oyunu’nda canlandırdığı Ekin Serbest karakteri, güzel oyuncunun popüleritesini hızla arttırdı. Dizide Keremcemile beraber başrolde yer alan Ergene, kısa sürede ülkenin en popüler genç oyuncularından birisi haline geldi.

Ecobella, Migros gibi markaların reklam filminde de görev aldı.

Son olarak 2006-2010 yılları arasında Doktorlar dizisinde Ela Altındağ karakterini canlandıran Ergene, bu dizinin sona ermesinin ardından oyunculuk hayatını sonlandırdığını açıkladı. Oyunculuk hayatını bırakmasında kocası işadamı torunİzzet Özilhan’ın etkisinin büyük olduğu düşünülürken, genç oyuncu yaptığı açıklamada üniversitede okuyabilmek için mesleki kariyerini sonlandırdığını belirtti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun olan Yasemin Ergene Özilhan16 Temmuz 2011 tarihinde İşadamı İzzet Özilhan ile evlendi. Emine (d.2012) ve Ela (d.2013) adında iki kızı vardır.

Filmleri :

2002 – Koçum Benim

2003 – Vizontele Tuuba

2004 – Ah Be İstanbul

2004 – Çocuğun Var Derdin Var

2004 – Hırsız Var!

2005 – Aşk Oyunu

2006-2010 – Doktorlar

2008 – Babam Adam Olacak

Editör: TE Bilisim