Turkcell müşteri temsilciliğine bağlanmak için aranması gereken numaralar, kullandığınız operatöre ve kullanım yerinize göre değişiklik gösterecektir. Turkcell kullanıcıları için sadece 542 numarasının aranması, çağrı merkezine bağlanmak için yeterlidir. Yurt dışından yapılacak aramalarda kullanılması gereken Turkcell müşteri hizmetleri telefon numarası 0532 757 15 32 numarasıdır. Eğer kullanıcılar Turkcell müşterisi değilse, çağrı merkezine bağlanmak için 0532 532 00 00 numaralı hattı arayabilmektedir. Bu hattın kullanılması tamamen ücretsizdir. Turkcell kullanıcısı olmayan kişiler dahi, sadece kendi operatör uygulamaları kapsamında dakikalarından harcayarak müşteri hizmetlerine bağlanabilmektedir. Sabit telefon kullanıcıları da, tıpkı Turkcell kullanmayan müşteriler gibi 0532 532 00 00 numaralı hattan müşteri hizmetlerine bağlanabilmektedir.

Turkcell Müşteri Hizmetlerinden Yapılabilecek İşlemler Nelerdir?

Turkcell çağrı merkezi kullanılarak yapılabilecek işlemler şu şekilde sıralanabilir:

Telefon faturası ödeme işlemleri Cihaz kampanyalarından yararlanmak için puan sorgulama işlemleri Ödenmiş fatura bilgilerine erişmek Faturalı ve faturasız hatlar arasında geçiş yapmak Kullanıcı tarifede kalma sözü sorgulaması, kalan taahhüt zamanı sorgulama Kalan dakika, internet ve SMS sorgulama Tarifeler hakkında bilgi alma ve kullanılan tarifeyi değiştirme Aylık harcama bilgisi sorgulama Ay içinde en çok görüşülen numaraların sorgulanması gibi detaylı sorgulama işlemleri Faturalı hatlar için fatura detaylarının sorgulanması, faturasız hatlar için kalan TL sorgulaması Vergi miktarlarının sorgulanması Ev interneti işlemleri ve talepler Şikayet ve öneri oluşturma işlemleri

Bu işlemlerin yapılabilmesi için istenen uygulamanın bulunduğu tuşa basılması yeterlidir. Turkcell müşteri hizmetleri çağrı merkezi yetkililerine bağlanmak için yapılması gereken, tüm menülerde 0’ı tuşlamak olmalıdır.

Turkcell Müşteri Hizmetlerinden Tarifeler Hakkında Bilgi Almak

Turkcell çağrı merkezinden tarifeleri incelemek için arama yapılmasının ardından ‘ Turkcell beni sesimden tanır’ sesli tanıma sistemini geçtikten sonra, yapmanız gereken işlemi söylemeniz olmalıdır. ‘tarifeler hakkında bilgi almak istiyorum’ dedikten sonra sistem, sizi tarifeler kısmına yönlendirir. Eğer kullanmakta olduğunuz tarifede taahhüdünüz bulunmuyorsa, direkt olarak tarife seçimi yapabilirsiniz. size uygun tarifeler için müşteri hizmetlerine bağlanabilir, buradan dilediğiniz tarifelerin özelliklerini söyleyerek kendi tarife kriterlerinizi belirleyebilirsiniz.

Turkcell Müşteri Hizmetlerinden Şikayet Oluşturmak

Turkcell müşteri temsilcisinden şikayet kaydı oluşturmak için yapmanız gereken, müşteri temsilcisine bağlanmak olmalıdır. Bu şekilde, Turkcell şubeleri ya da kullandığınız Turkcell cihaz ile ilgili şikayetlerinizi bildirebilirsiniz. Şube şikayetlerinde yapmanız gereken, hangi şubeden şikayetçi olduğunuzu, şubenin adresini vererek bildirmek olmalıdır. Sonrasında yetkiliye, şikayetinize konu olan durumu detaylarıyla anlatmanız gerekir. Müşteri hizmetleri tarafından adresiniz, cep telefonu numaranız ve şikayetinizle ilgili olması durumunda diğer bilgileriniz alınır. Eğer ücret iadesi ya da diğer şekillerde şikayetiniz ile ilgili bir talebiniz de varsa, bu talebin olumlu sonuçlanma durumunun size bildirilmesi sağlanır. Bunun için de adres ve telefon gibi iletişim bilgilerinin alınması gereklidir.

Turkcell Müşteri Hizmetlerinden İnternet Başvurusu Yapılır Mı?

Turkcell çağrı merkezlerinden ev internetine başvurmak için yapılması gereken, 9’u tuşlayarak ev interneti menüsüne girmek olmalıdır. Bu şekilde yapılacak işlemde, sistem sizi internet ile ilgili birimin müşteri hizmetlerine bağlar. Müşteri temsilcisi ile yapacağınız görüşmede, adresiniz  alınarak internete uygun alt yapının olup olmadığı sorgulanır. Ardından eğer alt yapı varsa, Turkcell modem bağlantısının sağlanması için sizden, adresinizin müsait olduğu bir zamana ait randevu alınır. Yetkililer adresinizi ziyaret ederek internet bağlantı işlemini gerçekleştirir. Kullanacağınız ev interneti ile ilgili özellikler ve internet tarife seçeneklerine de Turkcell müşteri hizmetlerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim