Türk futbolunun önemli isimlerinden Şansal Büyüka, 1996 yılında girdiği yayıncı kuruluş Lig TV’den ( beıN Sports ) ayrıldığını açıkladı. Vatandaşlar trend olan bu haberi aramaya devam ediyor. Peki Şansal Büyüka beIN Sports’tan neden ayrıldı? Şansal Büyüka kimdir? İşte detaylar…

Şansal Büyüka beIN Sports’tan neden ayrıldı?

Türk sporunun duayen isimlerinden olan Şansal Büyüka, uzun yıllardır bünyesinde yer aldığı beIN SPORTS’dan ayrıldı. Lig Tv logosu ile yaklaşık 20 yıl önce yayın hayatına atılan beIN SPORTS kanalının marka olmasında büyük pay sahibi olan Şansal Büyüka, bundan böyle ekranlarda olmayacak. Şansal Büyüka’nın yaşı dolayısıyla bu kadar yoğun tempoda çalışmak istemediği öğrenildi.

Şansal Büyüka kimdir?

Şansal Büyüka, (d. 8 Ocak 1947, Sivas), Türk gazeteci, spor yazarı, program sunucusu ve spor yorumcusudur. Babası Abhaz kökenli araştırmacı Ömer Büyüka’dır. Kızı Sine Büyüka bir dönem Ntv Spor kanalında sunuculuk yapmıştır. 1992 yılında Şansal Büyüka Kanal 6’da program yapmaya başladı.

1993 yılında Kanal 6’dan ayrlıp Kanal D’ye geçti. 1994 yılında Kanal D’nin satılmasına rağmen hem Kanal D’de hem de Hürriyet gazetesinde yazıyor.

1996 yılında İlker Yasin’in gelmesine rağmen Kanal D’den ve Hürriyet gazetesinden ayrılıp hem Show TV’ye geçti hem atv’ye geçti hem Cine5’e geçti hem de Sabah gazetesine geçti.

1998 yılında atv’yi bıraktı.

1999 yılında Show TV’nin satılmasına rağmen hem Cine5’den ayrıldı.

2000 yılında Akşam gazetesinde yazdı.

2012 yılında ise Çukurova Grubu ile sözleşmeleri bitmiştir.

Halen Milliyet gazetesinde Spor Yazarı olarak çalışmaktadır.

Türk Televizyon tarihinde efsane olmuş Maraton ve Televole programlarına imza atmıştır.

İşte Şansal Büyüka’nın bugüne kadar çalıştığı kurumlar

Kanal 6

Kanal D

Hürriyet

Show TV

ATV

Cine 5

Sabah

Akşam

Milliyet

Lig TV

Editör: TE Bilisim