Arka Sokaklar dizisinin ana karakteri Rıza Baba karakolluk oldu. Usta oyuncunun karakolluk olma nedeni merak konusu oldu. Yıllardır beğeniyle izlenen dizide Rıza Baba karakteriyle tanına Zafer Ergin’in yaşı, boyu, memleketi ve yaşam öyküsü de yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, Kanal D’de beğeniyle izlenen Arka Sokaklar Rıza Baba kaç yaşında, nereli, kimdir, boyu kaç? Arka Sokaklar Rıza Baba neden karakolluk oldu? İşte Zafer Ergin neden karakolluk oldu sorusunun yanıtı ve Zafer Ergin’in biyografisi hakkında merak edilenler!..

Arka Sokaklar Rıza Baba neden karakolluk oldu?

Arka Sokaklar dizisinin başrol oyuncusu Zafer Ergin, geçtiğimiz gün Etiler’de kendisinden döviz bozmasını istediğini söyleyen bir vatandaştan şüphelendi. 78 yaşındaki usta oyuncu, söz konusu şahsı yanına alarak, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne başvuruda bulundu.

Bir saatlik soruşturma sonrası Zafer Ergin, ‘İkimiz de şikayetçi olmadık. Dövizler de sahte değilmiş. Çok bağırıp, çağırınca şüphelendim. Karakolda ufak bir polisiye macera yaşadık.’ şeklinde konuştu.

Arka Sokaklar Rıza Baba kaç yaşında, nereli, kimdir?

Ünlü tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Zafer Ergin, 30 Ağustos 1942 tarihinde Ankara’da doğmuştur.

Zafer Ergin, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olmuştur. Ankara Deneme Sahnesi’nden yetişen ve 1961 yılında Devlet Tiyatrosu ailesine katılan Zafer Ergin, 1983 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan, İstanbul Devlet Tiyatrosu’na geçiş yapmıştır.

1988 yılına kadar İstanbul Devlet Tiyatrosunda oyuncu olarak görev alan usta sanatçı, 1998-1990 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi ve 2005 yılında Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı.

Zafer Ergin Devlet Tiyatrosu ile 60 dan fazla oyunda sahne aldı. Konuk olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde müzikallerde görev alan Zafer Ergin birçok radyo oyununda da görev üstlendi.

1970’li ve 1980’li yıllarda TRT televizyonunda yayınlanan pek çok yabancı film ve dizide dublaj yapmış; çok sayıda yerli dizi ve sinema filminde de Cüneyt, Arkın, Ahmet Mekin, Tarık Akan, Mahmut Hekimoğlu gibi aktörlerin seslendirmesini gerçekleştirmiştir.

Usta sanatçı Zafer Ergin, Melek Baykal’la 1975 senesinde evlenip dört yıl sonra boşanmıştır. 1987 yılında ise Binnaz Ergin ile evlenmiştir.

Şimdilerde ise Kanal D ekranlarında 2006 yılından beri yayınlanmakta olan Arka Sokaklar dizisinde Emniyet Müdürü Rıza Aksu karakterine hayat veren Zafer Ergin, 1.78 metre boyunda, 75 kilo ve Başak burcudur.

Rol aldığı bazı oyunlar

Quartet

Kuklacı

Bankta İki Kişi

Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı

Maymun Davası

Bağdat Hatun

3 Tatlı Cadı

Filmografisi

Ankara Cinayeti – 2006

Arka Sokaklar – 2006 Rıza Baba

Döngel Karhanesi – 2005 Başkan

Kanlı Düğün – 2005

Zalim – 2003

Kurtlar Vadisi – 2003 Mehmet Karahanlı-Baron

Hırsız – 2001

Deli Yürek: Bumerang Cehennemi – 2001 Şeref

Berlin in Berlin – 1993

Bir Tren Yolculuğu – 1988

Yaprak Dökümü – 1987

Çalıkuşu – 1986

Bağdat Hatun – 1981

Editör: TE Bilisim