Engelli bez parası alma işlemleri engelli hastaların SGK’dan temin ettikleri bez bağına 60 kuruş para ödemesi ile Ziraat bankasından aldıkları yardımları kapsamaktadır. Engelli bez parası ücretinden faydalanmak için çeşitli engelli ve sağlık raporlarını çıkarmanız gerekmektedir. Doğru bilgi ve beyanlarla evrakta sahtecilik yapmadan doktordan rapor almanız gerekir. 

SGK Engelli Hasta Bezi Geri Ödemesi Hangi Yollardan Yapılır?

SGK Engelli hasta bezi geri ödemesi işlemi ilk olarak doktordan alınan raporla mümkündür. Üroloji ya da nöroloji uzman doktorun vereceği, Mesane ve Rektum kontrolü yoktur ibaresi ile rapor kaydına sahip olarak almış olduğunuz bezlerin geri ödemesini kolay bir şekilde alabilirsiniz. Raporu aldıktan hemen sonra sağlık ocağı ya da poliklinik uzman hekimliğine başvurarak 1 ay için 120 adet hasta bezi yazdırabilir, devletin sunduğu bez yardımından faydalanabilirsiniz. Son yapılan yasal düzenlemeler sonrası 2 aylık rapor alınabiliyorken tek seferde 240 adet hasta bezi satın alarak ta bez ücretlerini faturalandırabilirsiniz.

Hasta bezi satan bütün eczane ve işletmeler önceden bilgilendirdiği için engelli vatandaşlara verilen reçeteler hızlı bir şekilde işleme alınmaktadır. Medikal ya da eczaneye giderek sizin için reçetelendirilen hasta bezlerini satın alarak, ödeme kaydını kolay bir şekilde tutabilirsiniz. Hesap işlemleri sürecinde hastanın kimlik fotokopisi ve aslı, fatura ve reçete kaydının yanınızda bulunması gerekir. Formu doğru bir şekilde doldurarak görevliye teslim edebilir, 1 ay içinde Ziraat Bankasına giderek ödemenizi geri alabilirsiniz.

SGK Engelli Bez Parası İçin Ne Kadar Ödeme Yapar?

SGK’nın engelli bez parası için yaptığı ödeme bez başına 60 kuruştur. 120 adet bez aldığınızda devlet size 72 TL öderken, 240 adet bez aldığınızda 144 TL ödeme yapmaktadır.

SGK Engelli Bez Paraları Hangi Ödeme Yöntemleri İle Yapılır?

SGK engelli bez parası için kullandığı yöntem ilk olarak ATM kartlarıdır. Engelli ve engeli refakatçilerinin sisteme kayıtlı olan TC kimlik bilgisi ile çekim işlemleri tamamlanmaktadır. Ziraat Bankası başta olmak üzere diğer banka ve banka hesapları ile hangi banka bilgilerini forma ilettiyseniz o bilgiler üzerinden engelli bez parası ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bankaya engelli hastanızla beraber giderek hesap cüzdan fotokopisini alabilirsiniz. Bu yasal belgeleri SGK kuruluna ibraz etmek kaydı ile yapılan tüm ödemleri banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

SGK Engelli Bez Parası Yardımından Yararlanmak İçin Ne Yapmalısınız? 

SGK engelli bez parası yardımından faydalanmak için doktor tarafından verilen raporlarla beraber Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olarak eczaneye gidilmelidir. SGK engelli bez parası yardımından faydalanmak için şunlar yapılmalıdır:

·        Kimlik belgesi ve tüm raporları yanınızda bulundurmanız gerekir.

·        Eczanede görev yapan yetkili kişiler rapor kaydınızı inceledikten sonra uygun sayıdaki hasta bezini engelli ya da engelli refakatçisine teslim ederek, bu işlemden hiçbir işlem ücreti almamaktadır.

·        Eczane devletten hasta bezi parasını alarak sağlık kurumları, engelli vatandaşlar ve devlet arasında karşılıklı anlaşmalı olarak görev ihtisas paylaşımı gerçekleştirilmektedir.

SGK Engelli Bez Parası Sorgulaması Nereden Yapılır?

SGK engelli bez parası sorgulama işlemi  www.turkiye.gov.tr  adresine girilerek yapılmaktadır. TC kimlik numarası ve e- devlet şifresiyle sisteme giriş yaparak bez parası sorgusu yapabilirsiniz. E devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alabilirsiniz. E devlet şifrenizle E  - hizmetleri menüsünden ve e – devlet üzerinden engelli bez parası işlemlerini kolayca yönetebilirsiniz.

Engelli bez parası alma işlemi, rapor, sağlık ve reçeteleriyle birlikte resmi kurumlara başvurularak temin edilmektedir. SGK Engelli bez parasına devletin sunduğu para yardımı vasıtasıyla faydalanabilir,  para desteğini engelli ve engelli refakatçileri yardımı ile banka hesabınıza havale edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim