Galatasaray ve Fenerbahçe'nin renklerine katmak için büyük savaş verdiği İrfan Can Kahveci ara transfer döneminin en çok konuşulan ismi olmuştu. Süper Lig'in iki devi, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'la görüşme trafiği gerçekleştirmiş, milli yıldız 1 Şubat'ta Fenerbahçe'ye imza atmıştı.

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, İrfan Can Kahveci için Fenerbahçe ile yaptıkları görüşmeyi ve anlaşmanın detaylarını ilk kez açıkladı. Başkan Gümüşdağ konuyla ilgili Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe'ye açıklamalarda bulundu. İşte yazıdaki o bölüm...

" ÖLÜM GRUBUNDA OYNADIK"

"Başakşehir Başkanı, kulübün kuruluşundan beri (2014) yedinci sezonu yaşadıklarını, geçen 6 sezonda hep ilk dörtte olduklarını, beşinci bile olmadıklarını anımsattı. “Çok hızlı ve sorunlu haftalar geçirdik” dedi, “ Pandemi ile sıkışan takvimde şampiyon olduk. Sınırlı bir kutlama yaptık. Avrupa mücadelesini sürdürdük. Şampiyonlar Ligi’nde ölüm grubu diye adlandırılan bir grupta oynadık.

"IRKÇI DAVRANIŞLARI PROTESTO ETTİK"

Webo, Demba Ba’nın Paris’te yaşadıkları ırkçı ve ayrımcı davranışları protesto ettik. Paris St.Germain’le beraber Avrupa sporuna, insanlığa yeniden bir ders verdik. Takım, iki buçuk aydan beri üç günde bir maç oynamak durumunda kaldı. Sakatlıklar da var tabii.. En başta Edin Visca. Kadromuz yeterince dinlenemedi. Alınan kötü sonuçlarla çok sıkıntılı bir sürece girdik.

"OKAN BURUK HOCAMIZ DA YIPRANDI"

Okan Buruk Hocamız da yıprandı Benim 30 yıllık arkadaşım.. Olayı krize dönüştürmemek için ayrıldık. Şimdi başarısını ve bilgisini kanıtlamış Aykut Kocaman’la beraberiz. Bu zor günleri geride bırakıp üst sıralara döneceğimize inanıyorum

"FATİH TERİM VE ALİ KOÇ İSTEDİ"

İrfan Can transferine dönersek… Başakşehir Başkanı anlatıyor: “İrfan’ı Galatasaray’da Fatih Terim, Fenerbahçe’de Ali Koç çok istedi. Başkan Ali Koç’la üç kez görüştük. Üçüncü konuşmasında ziyareti tam 6 saat sürdü. Çok sıkı pazarlık yaptık. Galatasaray Başkanı Sayın Cengiz, ortada 10 milyon euro olmadığını söylemiş.

"DENİZ TÜRÜÇ'ÜN BONSERVİSİNİ ALDIK"

İşte hesap: 7 milyon euro nakit aldık. Deniz Türüç’ün bonservisini aldık, Tolga Ciğerci’yi aldık. İrfan’ın dış satışından yüzde 20 net pay için anlaştık. Fenerbahçe şampiyon olursa ayrıca 1 milyon euro alacağız.

"TOPLARSANIZ 10 MİLYONDAN FAZLASI EDİYOR"

Toplarsanız 10 milyondan fazlası ediyor. Sayın Cengiz’e de anlattım. Çok dikkatli hesap yapmak durumundayım. Ben bırakırsam, borç beni bırakmaz. İrfan Can satışıyla bilançomuz pozitife dönüştü.”

"BALAT'TAKİ ALT YAPI TESİSLERİNİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Bir de dip notu: Gümüşdağ şu günlerde takımdan çok Balat’daki alt yapı tesislerini bitirmeye çalışıyor, “Kulübün geleceği orada” diyor... 

Editör: TE Bilisim