DHL kargo takip işlemi yapmak için takip no oldukça önemlidir. DHL kargo takip işlemleri kısa mesaj veya e – posta ile yapılabilir. Nerede olursanız olun istediğiniz yerden kargonuz ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Mallar teslim edildikten veya alındıktan sonra e-posta veya SMS ile bilgilendirme yapılır.

DHL eTrack ile 50'ye kadar ekspres gönderiyi takip edebilir ve e-posta yoluyla bilgi alabilirsiniz. DHL ExpresSms, kullanıcıların tek bir gönderinin dağıtım sürecini izlemesine olanak tanır. Konşimento numarası ile kısa mesaj göndererek kısa süre içinde teslimat durumunu size bildirir.

Takip Numarası ile DHL Kargo Sorgulaması Nasıl Yapılır?

DHL kargo takibini gönderi takip numarasından yapmak en kolay yöntemlerden biridir. Size verilen takip numarası ile gönderilerin durumunu öğrenebilirsiniz. Bunu yapmak için, kargolama esnasında size verilen takip numarasını DHL web sitesine girmeli ve ardından ekspres takip alanına girmelisiniz. Kodu girdikten sonra, gönderilerle ilgili tüm detayları öğrenmek için bir ileri butonuna tıklayabilirsiniz.

Diğer bir yol da DHL konşimento sorgulaması ile kargoyu kontrol etmektir. Konşimento numarası kargonuzun nerede olduğu, nereye ve ne zaman ulaşacağı hakkında bilgi sağlar.

DHL ExpressWAP ile Gönderi Takibi Nasıl Yapılır?

Kargo takibini DHL ExpressWAP ile yapmak için WAP hizmeti aktif olan bir cihaz gerekir. Bu şekilde, DHL hizmet bilgilerine her zaman, her yerde erişebilir veya bunları takip edebilirsiniz.

Bu hizmet için, WAP’a sahip cep telefonundan www.dhl.com adresine girdikten sonra, "izleme" seçeneği seçilmelidir. Ardından takip etmek istenen kargoların barkod numarası girilmelidir. 21 dilde mevcut olan DHL ExpressWAP'tan sonuç almak için dil seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu sayede DHL kargo takip için daha detaylı bilgi elde edilebilir.

Ayrıca iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları için özel olarak oluşturulmuş "M-izleme" takip uygulamasını da kullanabilirsiniz.

Müşteri Hizmetlerinden DHL Kargo Takibi Yapılır Mı?

DHL kargo takibi için çağrı merkezi kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Bunun için 444 00 40 numaralı telefon aranmalıdır. Aradıktan sonra müşteri temsilcisine kargo takip numarası verilerek kargonun güncel durumu hakkında bilgi alınabilir. Ayrıca canlı destek hattı olduğu için kargonuza dair diğer sorularınıza da cevap alabilirsiniz.

Bununla birlikte eğer kargo takip numaranızı kaybettiyseniz adınız ve soyadınızla veya TC kimlik numaranızla da gönderi durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

DHL Müşteri Hizmetlerinden Hangi Alanlarda Bilgi Alınabilir?

DHL kargo çağrı merkezinde alınabilecek hizmetler müşterilerin sahip oldukları ürünlere göre çeşitlilik gösterir. Bu farklı alanlarda karşılaşılabilecek sorunlar için farklı alanlardaki profesyoneller daha iyi hizmet verebilmektedir. DHL marka müşteri memnuniyeti politikasına göre farklı konularda farklı uzmanlarla iletişimi kolaylaştırır. Bu iletişim kanalları aşağıdaki gibidir:

  • DHL Express, müşterilerin sorularını, yorumlarını, önerilerini, şikayetlerini, başvurularını değerlendirebilecekleri bir iletişim merkezidir. Bunun için resmi web sitesinde bir form doldurulmalıdır. Formu doldurduktan sonra DHL Müşteri Hizmetleri gerekli işlemleri başlatacaktır.
  • DHL global nakliye firmasını kullanarak gerekli ofisle iletişim kurulabilir. Böylelikle ofis operasyonları vakit kaybetmeden gerçekleştirilebilir.
  • DHL Freight, müşterilerin takip sorularını, şikayetlerini, faturalarını, gümrük işlemlerini ve diğer işlemleri yanıtlayabilir. Bunun için ayrı bir müşteri hizmetleri numarası da verilmiştir. Bu numara (0850) 282 50 00’dır.
  • DHL Parecl / DHL e-ticaret aracılığıyla müşteriler ve özel müşteriler için çeşitli hizmet olanakları sunmaktadır.

DHL Kargo Müşteri Hizmetleri Çalışma Saatleri Nasıldır?

DHL Kargo çağrı merkezi mesai saatleri 09.00 – 16.00 arasıdır. Bu saatler arasında müşteri hizmetlerine ulaştığınız takdirde sorularınıza yanıt alabilirsiniz. Fakat bu saatler dışında müşteri hizmetlerine ulaşmanız mümkün değildir. Eğer bu saatler dışında DHL kargo takip işlemi yapmak istiyorsanız 7/24 sorgulama hizmeti veren web sitesini kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim