UPS kargo takibi yapmak için birkaç farklı yöntem vardır. UPS kargo takip işlemleri farklı yöntemlerle yapmak müşterilere rahatlık sağlar. Bu yöntemler:

·         Online sistem üzerinden kargo takibi yapmak

·         Telefon aracılığıyla sorgulamak

·         En yakın UPS kargo şubesine gitmek

·         Mobil uygulamadan gönderi takibi yapmak

Her bir yöntem oldukça kolay olup müşteriler kendilerine en uygun olanı seçerek gönderileri hakkında bilgi alabilirler.

İNTERNET ÜZERİNDEN UPS KARGO SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

UPS kargo takibini internetten yapmak en kolay yöntemler arasında yer almaktadır. Bunun için UPS kargonun resmi web sitesine girmek gerekir. Üstelik sorgulama ve takip için siteye üye olmanızı istemez. Bu işlem için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

·         UPS kargo resmi web sitesine girilir.

·         Açılan sayfadan gönderinin yurtiçi ya da yurtdışı seçeneği seçilir ve gönderi takip numarası yazılır.

·         “Sorgula” butonuna tıklanır.

·         Açılan ekranda gönderinin en son hangi saatte nerede olduğuna dair bilgiler görüntülenebilir.

UPS Kargo internet adresi sadece kargo takibi yapmakla kalmaz, diğer birçok hizmeti de sağlar. Gönderinin nereye gönderileceği, gönderinin ağırlığı ve boyutu, adrese mi şubeye mi gönderileceği gibi birçok farklı detay hesaplanarak gönderi ücreti de öğrenilebilir. Bu sayede hesabınızı evden çıkmadan yaparak kolaylık sağlarsınız. Ayrıca UPS kargo web sitesi üzerinden kurye de çağırabilirsiniz.

MOBİL UYGULAMADAN UPS KARGO NASIL TAKİP EDİLEBİLİR?

Mobil uygulamadan UPS kargo gönderi takibi için öncelikle akıllı bir cihaza UPS kargo mobil uygulaması indirilmelidir. Uygulamayı Windows, IOS ve Android işlemcili cihazları kullanarak ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. İndirdikten sonra dakikalar içinde gönderiniz ile ilgili bilgilere hızlıca ulaşabilirsiniz. Uygulama üzerinden gönderilerinizi takip edebilir, size en yakın şubeyi kontrol edebilir, kurye çağırabilir ve göndereceğiniz kargoların maliyetini hesaplayabilirsiniz. UPS kargo takip için UPS kargonun mobil uygulaması 7/24 size destek sağlar.

UPS KARGO ÇAĞRI MERKEZİNDEN GÖNDERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Müşteri hizmetlerinden UPS kargo gönderi takibi için 0850 255 00 66 numaralı telefon aranmalıdır. 09.00 – 20.00 arasında aradığınızda çağrı merkezinden hizmet alabilirsiniz. Mesai saatleri dışında müşteri temsilcisi ile görüşme gerçekleştirilemez.

Çağrı merkezinde müşteri temsilcisi ile görüşme sırasında temsilciye bazı bilgiler vermeniz gerekir. Müşteri temsilcisi, "UPS Kargo Takip Numarası Sorgulama" yoluyla mevcut gönderi durumu, gönderi tarihi ve tahmini teslim tarihi hakkında sizi bilgilendirecektir.

UPS KARGO ŞUBESİNDEN KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

UPS Kargo şubesi aracılığıyla gönderi takibi yapmak için kargo gönderi takip numarası gerekir. Size en yakın UPS kargo şubesine giderek görevliye kargo takip numaranızı söylemeniz yeterlidir. Ayrıca kargo takip numaranızı kaybettiyseniz TC kimlik numaranızla veya isim, soy isminizle gönderiniz hakkında güncel bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca eşyalarınız adresinize getirilir ve evde olmadığınız takdirde sizinle iletişime geçilemezse en yakın şubeden de eşyalarınızı teslim alabilirsiniz. Şubeden alım yapmak için kimlik kartı göstermek zorunludur.

UPS KARGO MESAİ SAATLERİ NASILDIR?

UPS Kargo için mesai saatleri hafta içi 08.30 – 18.00 şeklindedir. UPS Kargo şubeleri öğle saatlerinde de hizmet vermektedir. Cumartesi günü çalışma saatleri 09:00 ile 15:00 arasındadır. Gönderinizde "Cumartesi Teslimatı" etiketini kullanırsanız, UPS Cumartesi günü de teslimat hizmetleri sağlayacaktır. UPS Kargo tatil planında, dini bayramlarda ve resmi tatillerde mesai yapmaz.

UPS kargo takip işlemi için şubeye gitmek istiyorsanız bu çalışma saatlerini dikkate almalısınız. Ayrıca gönderi bekliyorsanız bu durumları göz önünde bulundurmalısınız. Telefon aracılığıyla sorgulamada da çağrı merkezinin mesai saatleri arasında arama yapmalısınız.

Editör: TE Bilisim