Sürat kargo takibi için birkaç farklı yöntem bulunur. Sürat kargo takip için bu yöntemlerin hepsi aynı sonuca ulaşmanızı sağlar. Bazıları daha hızlı olması ile avantaj sağlarken bazıları canlı destek sunduğu için daha detaylı bilgi almanıza yardımcı olur. Bu yöntemler kısaca aşağıda verilmiştir:

  • Sürat Kargo müşteri hizmetlerinden kargo takibi
  • Şubeden kargo sorgulama
  • İnternet üzerinden kargo takibi

İNTERNET ÜZERİNDEN KARGO SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Kargo takibini internetten yapmak için Sürat Kargo resmi web sitesinden kargo sorgulama sayfasına gidilmelidir. Açılan ekranda, sorgulanacak gönderinin takip numarası veya fatura numarasına göre sorgulanacak içeriği seçmelisiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra oka tıklayıp gerekli kodu ilgili alana girmeli ve ardından "Sorgula" butonuna tıklamalısınız. Böylelikle gönderinin yeri ile ilgili en son bilgilere ulaşmış olursunuz. Ayrıca bu bağlantı üzerinden "web sipariş koduna göre" siparişi kontrol edebilirsiniz.

Kargo takip numarasını unutursanız veya kaybederseniz, bunu da bir seçenek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bu bağlantı üzerinden uluslararası gönderileri de takip edebilirsiniz.

SÜRAT KARGO ŞUBESİNDEN GÖNDERİ TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Gönderi takibini Sürat kargo şubeden yapmak için öncelikle en yakın Sürat Kargo şubesine gitmek gerekir. Buradan gönderinin güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Şube, gönderinin durumu hakkında bilgi alabilmeniz için adınız, soyadınız ve Sürat kargo takip numaranız gibi bilgileri vermenizi isteyebilir.

Gelmesini beklediğiniz eşyalarınız varsa ve evden çıktığınızda eşyalarınız gelmişse eşyalarınız en yakın şubeye gönderilecektir, böylece eşyalarınızı kendiniz teslim alabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yere en yakın Sürat kargo şubesinin nerede olduğunu bilmiyorsanız Sürat kargonun web sitesinden en yakın şube sayfasına gidebilirsiniz.

TELEFON İLE KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Telefon aracılığıyla gönderiyi takip etmek için Sürat Kargo müşteri hizmetlerini aramanız gerekir. 0850 202 0 202 numaralı telefonu arayarak müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Aradıktan sonra, iletişime geçeceğiniz müşteri temsilcisi size bazı sorular soracaktır. Kargo takip numaranızı ve gerekli bilgilerinizi vermeniz durumunda kargonun güncel durumu hakkında sizi bilgilendirecektir.

Bazı durumlarda ad ve soyad bilgileriyle kargo bilgisi alabilirsiniz. Yani eğer kargo takip numaranızı kaybettiyseniz endişelenmenize gerek yoktur. Sürat kargo takip numarası sorgusu çok kısa ve kolay bir işlemdir. Çağrı merkezi üzerinden sadece belirlenen çalışma saatleri içinde görüşme yapabilirsiniz. Çalışma saatlerinin başında geride bıraktığınız sesli mesajlar operatör tarafından dinlenir ve cevaplanır.

SÜRAT KARGO MESAİ SAATLERİ NASILDIR?

Sürat Kargo için çalışma saatleri bölgeye ve güne göre değişiklik gösterir. Pazar günü kapalı olan Sürat Kargo şubesinin bölgelere göre çalışma saatleri şu şekildedir:

  • Batı illerinde hafta içi çalışma saatleri: 09:00 - 18:30
  • Batı illerinde Cumartesi çalışma saatleri: 09:00 - 14:30
  • Doğu illerinde hafta içi çalışma saatleri: 08:30 - 18:00
  • Doğu illerinde Cumartesi çalışma saatleri: 08:30 - 14:00

YURTDIŞI SÜRAT KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Sürat Kargo yurtdışı için kargo sorgulaması şu şekilde yapılabilir:

  • Sürat Kargo’nun web sitesinden kargo takip sayfasına ulaşılır.
  • Açılan ekranda takip numarasına göre sorgula seçeneği seçilir.
  • Boşluğa kargo takip numarası yazılı ve “Sorgula” seçeneği tıklanır.
  • Açılan sayfada Sürat kargo gönderisi ile ilgili pek çok bilgiye erişilir.

İnternet ve mobil uygulamadan Sürat kargo takip yapmak 7/24 uygulanabilecek bir yöntemdir ve daha hızlı sonuç verir. Bunun yanında müşteri hizmetlerin aramak ve şubeye gitmek ise daha detaylı bilgi almak ve canlı destek alarak her türlü soruya yanıt bulabilmek açısından kolaylık ve avantaj sağlar.

Editör: TE Bilisim