Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi olarak görev almak isteyen adaylar bugün Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na girecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından yapılan ALES sınavına girenler sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Sınavda, sayısal ve sözel testlerle beraber 100 soru yöneltilen adaylara 150 dakika süre verildi Peki, ALES 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES nasıldı kolay mı zor mu? İşte yorumlar…

ALES 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adayların katılım sağladığı ALES/2 sınavı, bugün 81 ildeki 88 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. Sınav 21 Şubat 2021 Pazar günü saat 10.15'te başladı ve saat 12.45'te sona erecek. Sınav yorumları ve değerlendirmeleri, sosyal medyada #ALES2021 etiketiyle paylaşılıyor. ALES sınavı sonrasında soruları ve cevapları yayımlanır. Ancak cevap anahtarının yayımlanacağı tarih henüz kesin açıklanmadı. 

ALES NASILDI KOLAY MI ZOR MU? İŞTE YORUMLAR…

2020 yılında yapılması gereken fakat kovid-19 salgını dolayısıyla bugüne ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES/2, tek oturum halinde bugün düzenleniyor. On binlerce aday, akademik personel olabilmek için ÖSYM tarafından sorular karşısında ter döküyor. Sınavını tamamlayan ve izin verilen saatlerde sınıftan çıkan adaylar, sınav değerlendirmelerini önce aileleriyle ve yakın arkadaşlarıyla yaptı. Ardından sosyal medya üzerinden #ALES2021 etiketiyle sınav ile ilgili düşüncelerini dile getiriyorlar.

Editör: TE Bilisim