Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2021? Tapu kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Tapu kadastro sorgulamalarını merak eden vatandaşların sıkça araştırdığı ve bu anlamda insanlara oldukça kolaylık sağlayan teknoloji gelişmeler vatandaşlar gün geçtikçe şaşırtmaya devam ediyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte gelen kolaylıklar arasında parsel sorgulama işlemleri de yer almaktadır. Peki, Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2021? Tapu kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde…

TAPU PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR 2021?

İnternet üzerinden bireyler ve kurumların her türlü işlemlerini yapması sebebiyle hayat birçok alanda kolaylaşmıştır. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sayesinde arsa ve arazi sahibi olan kişiler internet üzerinden sorgulama yapabilmektedir.

Taşınmaz olan mülkiyetlerin bilgileri elektronik ortamda sunulmaktadır. Bu durum Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sayesinde olmaktadır. Sadece vatandaşların değil, pek çok kurumların ve kuruluşların faydalandığı bir sistemdir.

Kullanıcılar TKGM'nin kendi portalı üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek istemiyorlar ise bilgileri e- devlet üzerinden erişim sağlanması mümkündür. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilmek için e-devlet üzerine kayıtlı olunması gerekir. Buradan tapu bilgileri sorgulama ekranından sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer e-devlet üzerinde kaydınız bulunmuyor ise mutlaka size en yakın PTT şubesinden geçici e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. Aldığınız bu şifre ile girişinizi sağlayabilirsiniz. Giriş işlemlerinden sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü içerisinde ara yüze girilmesi ve sahip olduğunuz herhangi tapu hakkında bilgilere erişebilirsiniz. Fakat size ait bir tapu bulunmuyor ise bu bilgiyi e-devlet sizler ile paylaşacaktır.

TAPU KADASTRO PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yukarıda bahsedildiği gibi tapu, parsel, pafta ve ada sorgulamak için 2 tür işlem vardır. Birincisi TKBM üzerinden, diğeri e-devlet üzerinden. E-Devlet üzerinden işlem yapmak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz. E-devlet ile bu işlemler;

Öncelikle e-Devlet şifresine ihtiyacınız var. TAKBİS e-Devlet sistemine bağlanarak, arsa ve arazi sorgulama gibi birçok işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir;

E-DEVLET TAPU KADASTRO PARSEL SORGULAMA EKRANI

  • E-devlet üzerinden bulunan bağlantıya girilmesi gerekir.
  • Açılan pencereye T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi girilmelidir.
  • Hizmetler bölümüne Tapu bilgileri sorgulama” butonuna tıklanmalıdır.

Bu şekilde sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Fakat e-devlet üzerinden açılan pencerede tapu bilgileriniz var ise ekranda gösterilecektir. Taşınmaz listesi, taşınmaz detay bilgileri, beyan, şerh, rehin ve irtifak gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim