Kuruluş Osman Kara Şaman Togay kimdir tarihte var mı? Kuruluş Osman Moğol komutanı kim? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Her Çarşamba gününü iple çeken izleyiciler yeni bölümde neler yaşanacağını merak ediyor. Dizideki karakterin tarihteki yerleri arama motorlarında sorgulanıyor. Her hafta gelişen olaylar sonrasında sosyal medyada merak konusu olan Kuruluş Osman Togay kimdir hakkında detaylı bilgileri sizler için haberimizde derledik. Peki, Kuruluş Osman Kara Şaman Togay kimdir tarihte var mı? Kuruluş Osman Moğol komutanı kim?

Kuruluş Osman Kara Şaman Togay kimdir tarihte var mı? Kuruluş Osman Moğol komutanı kim?

Kuruluş Osman dizisi hız kesmeden yeni bölümleri ile sevenleri karşısına çıkmaya devam ediyor. Dizide Kara Şaman Togay karakteri öne çıkıyor. Togay komutanı oynayan başarılı oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı kimdir sorusu da aratılmaya başladı.

Teoman Kumbaracıbaşı, ATV'nin dikkat çeken dizisi Kuruluş Osman'ın kadrosuna dahil oldu. Oyunculuğu ile adından söz ettiren isim, dizide Moğol komutanı Kara Şaman Togay rolüne hayat verecek. Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'i hayli zorlayacak komutan Togay, dizinin seyrini önemli ölçüde değiştirecek gibi görünüyor. Togay komutanı oynayan Teoman Kumbaracıbaşı hayatı da merak konusu.

KARA ŞAMAN TOYGARI KİM OYNUYOR?

Teoman Kumbaracıbaşı, 18 Ekim 1971 tarihinde Arjantin'de dünyaya geldi. Arjantinli bir anneyle, Türk bir babanın oğlu olarak hayata başladı. Ardından 6 yaşındayken Türkiye'ye geldi. Türkçeyi ilkokulda öğrenen Teoman Kumbaracıbaşı, tiyatroyla Avusturya Lisesindeyken tanıştı. İTÜ Gemi İnşaatı Mühendisliğini kazandı ve bitirdi. Çeşitli oyunlarda yer aldı.

Aslı Tandoğan ve Beste Bereket ile Kraft Dublaj Stüdyosunu kura başarılı oyuncu, 2005 yılında Aşk Yolu isimli TV Filminde rol aldı. 2005 yılında Mahsun Kırmızıgül ve Beren Saat ile birlikte "Aşka Sürgün" isimli dizide "Arda ve Civan Azizoğlu" karakterlerini canlandırdı. Dizi bitmeden diziden ayrıldı. 2006 yılında "Gözyaşı Çetesi" isimli dizide "Serdar" rolüne hayat verdi. 2010 yılında Ata Demirer'in yönettiği Eyyvah Eyvah 2 filminde rol aldı. "Omzumdaki Melek" isimli tiyatro oyununda rol aldı.

"Güneşin Kızları" dizisinde "Ahmet" karakterini canlandırdı. "Kördüğüm" adlı diziye "Murat" karakteriyle dahil oldu. Özel bir lisenin tiyatrosunu yöneten Kumbaracıbaşı, kendi yaptığı süt reçelleri ile de gündeme gelmişti.

TEOMAN KUMBARACIBAŞI DİZİLERİ

  • Aşk Kırmızı
  • Eyyvah Eyvah 3
  • Galip Derviş (Selman Teker) (Konuk Oyuncu)
  • Güneşin Kızları - 2015 (Ahmet)
  • Kördüğüm - 2016 (Murat)
  • Hayat Bazen Tatlıdır - 2017 (Savcı Tamer)
  • Vatanım Sensin - 2017
  • Avlu - 2018 (Hakan Demir) (Başrol Oyuncusu)
  • Bir Deli Rüzgâr - 2018 (Eren Yıldız)
  • Kuruluş Osman - 2021 (Togay)

KURULUŞ OSMAN TOGAY KİMDİR TARİHTE VAR MI?

Sitelerin çoğunda Kuruluş Osman dizisinin son fragmanında verilen moğol komutanı Kara Şaman Togay kimdir deniliyor ve altında Kara Şaman Togay'ı canlandıran, rol sahibinin hayatı veriliyor. Bu şekilde okuyucunun aldatıldığı metinlere dikkat etmeyelim. Moğol tarihinde birçok moğol komutanı ismi geçmektedir. Örneğin, Bancu Noyan, ‘Bahadır’ lakabıyla da bilinen Subutay, Çurmagun Noyan, Elçigiday Noyan, Baycu Noyan, Yasavur Noyan, Hoca Noyan, Engürek Noyan gibi önemli Moğol Noyanları bulunmaktadır.

Akabinde ise Hülâgû Han döneminde Anadolu’ya gönderilen veya burada görev yapan Alıncak Noyan, İlkan Noyan, Nabşi Noyan ve Uruktu Noyan hakkında dönemin kaynaklarının sunduğu bilgilerle ayrıntılı zikredilmektedir.

Tarihte Kara Şaman Togay adında bir komutan var ise de hayatı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Dizide Kara Şaman Togay'ı Teoman Kumbaracıbaşı oynuyor. Aşağıda hayatına dair bilgiler yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim