Çanakkale 57. Alay sancağı nerede? Çanakkale 57. Alay Şehitliği nerede? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilip sıkça araştırılıyor. Çanakkale Zaferi’nde en büyük kayıpların verildiği 57. Alay, 15 Nisan 1915 tarihinde Anzak çıkarmasını durdurarak savaşın seyrinin değişmesine neden olmuştur. Kahramanlık öyküsünün barındığı 57. Alay şehitliğini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için detayları sizler için araştırdık. Peki, Çanakkale 57. Alay sancağı nerede? Çanakkale 57. Alay Şehitliği nerede? İşte tüm detaylar haberimizde…

57. Alay, Çanakkale Savaşı sırasında, 15 Nisan 1915’te Anzak Çıkarmasını durdurması ve verdiği büyük kayıplarla efsaneleşmiş bir alaydır.

57.Piyade Alayı, 19. Piyade Tümenine bağlı üç alaydan biridir. Tekirdağ’ın Yarkışla bölgesinde, 1 Şubat 1915 tarihinde kurulmuştur. Tarihimizin en şanlı birliği olan bu alayın başına kumandan olarak, kahraman Yarbay Hüseyin Avni Bey atanmıştır. Kaynak: Çanakkale Savaşı 57.Alay Kahramanlık Hikayesi

ÇANAKKALE 57. ALAY SANCAĞI NEREDE?

57’inci Piyade Alay Sancağı Gelibolu Savaş alanından getirilmiştir. Ama esir edilememiştir. Çünkü Türk ordusunun milli geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilmez. Bu sancak, son muhafızının da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalında asılı olarak bulunmuştur.

ÇANAKKALE 57. ALAY ŞEHİTLİĞİ NEREDE?

Bu kahramanların anısına o günden beri Türk Ordusu’nda 57. Alay bulunmamaktadır. 57.Alay şehitliği Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda Kanlısırt’ta bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim