Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili ne zaman 2021? İşte Diyanet takvimi ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Müslümanlar için mübarek kabul edilen üç aylara girilmesi sonrasında Şaban ayı içerisinde yer alan Berat Gecesinin ne idrak edileceği merak konusu oldu. Berat kandili için geri sayım başladı. Şaban ayının on beşinci gecesinde Müslümanların Allah’ın affı ile günahlarından kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir. Peki, Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili ne zaman 2021? İşte Diyanet takvimi!

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat kandili için geri sayım başladı. Şaban ayının on beşinci gecesinde Müslümanların Allah’ın affı ile günahlarından kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir. Berat gecesi için Arapça eserlerde “şâbanın ortasındaki gece”, “mübarek gece”, “rahmet gecesi” olarak nitelenir.

Mübarek üç aylardan Şaban ayına girdik. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir. Berat kandili Ramazan ayının müjdecisidir.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN 2021? İŞTE DİYANET TAKVİMİ!

Berat Kandili 27 Mart Cumartesi günü idrak edilecek.

BERAT KANDİLİNİN ANLAMI

Berat gecesi müslümanlarca kutsal sayılmış, bu gecenin diğer gecelerden farklı bir şekilde geçirilmesi, bu gecede daha fazla ibadet edilmesi âdet halini almıştır. Hz. Peygamber’in, “Allah Teâlâ -rahmetiyle- şâbanın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar” buyurduğu rivayet edilmiştir (Tirmizî, “Ṣavm”, 39; İbn Mâce, “İḳāmetü’ṣ-ṣalât”, 191).

Diğer bir rivayete göre de Hz. Peygamber, “Şâbanın ortasında gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona âfiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle!’ der” buyurmuştur (İbn Mâce, “İḳāmetü’ṣ-ṣalât”, 191).

Editör: TE Bilisim